Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 08:07

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών: Εκτός λειτουργίας μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών: Εκτός λειτουργίας μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη λιγνίτη υπάρχει στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, και το γεγονός αυτό καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ). Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η έλλειψη σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης έχει οδηγήσει στη διάλυσή τους» και σημειώνει:

«Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης οδηγούν σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών. Εδώ και λίγες μέρες η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης-Β έχει τεθεί εκτός λειτουργίας (άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη) λόγω έλλειψης λιγνίτη (μειωμένα αποθέματα) από τα ορυχεία του ΛΚΜ. Η απουσία σχεδιασμού, η ολιγωρία της Τοπικής Διοίκησης του ΛΚΜ, της ΓΔ/ΟΡ και της Διοίκησης της ΔΕΗ, οι πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης της Επιχείρησης από την πολιτεία (κυβερνήσεις - υπουργεία) οδήγησαν τα ορυχεία του ΛΚΜ στη διάλυση και για τρίτη συνεχή χρονιά σε αδυναμία τροφοδοσίας των Μονάδων της Μεγαλόπολης».
Το Δ.Σ. του ΣΟΣ διεκδικεί: «Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορυχείων με την εκπόνηση άμεσου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ανάπτυξη τους. Για την ορθολογική αξιοποίηση του λιγνιτικού δυναμικού του Λεκανοπεδίου, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και προοπτικά η ομαλή τροφοδοσία των Μονάδων της Μεγαλόπολης: Την πρόσληψη του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού στα ορυχεία του ΛΚΜ. Την αποτελεσματική συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού. Την κατασκευή αποτελεσματικών έργων υποδομής που να αντέχουν στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Την προμήθεια βοηθητικών μηχανημάτων, ανταλλακτικών και εργαλείων».
Ολοκληρώνοντας, το Δ.Σ. του ΣΟΣ στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης ξεκαθαρίζει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές κυβέρνησης και διοίκησης που οδηγούν σε βάρος της προοπτικής της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων».