Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 21:37

3 διοικήσεις νοσοκομείων ανά διοικητική περιφέρεια

Γράφτηκε από την

 

Το πολύ τρεις διοικήσεις νοσοκομείων ανά διοικητική περιφέρεια είναι ο βασικός κανόνας με τον οποίο θα προβεί το υπουργείο Υγείας στις  διοικητικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Αυτό αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες στο «Εθνος», σύμφωνα με το οποίο το πλήθος αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ θα περιληφθούν στις αλλαγές, για καλύτερα οργανωμένες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το ίδιο δημοσίευμα ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι «ορισμένα από τα μικρά νοσοκομεία -εφ’ όσον υπάρχουν στην περιοχή και οργανωμένα μεγάλα νοσοκομεία- θα αλλάξουν ρόλο και θα λειτουργούν ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πρότυπο των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου». Επιπλέον θα υπάρξει ενσωμάτωση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και των δομών υγείας του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τέλος, σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ θα έχουν πλέον εποπτεία οι αιρετές περιφερειακές διοικήσεις, ενώ οι νέοι δήμοι καλούνται να υλοποιούν «εξωνοσοκομειακές πολιτικές προστασίας της υγείας, αναπτύσσοντας ιατρεία πρόληψης».