Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011 14:19

Ημερίδα για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην προσπάθεια προώθησης και στήριξης της αγοράς βιολογικών προϊόντων, που θα φιλοξενηθεί στην ΚΑΚ Α.Ε. (έναρξη Σαββάτο 9/4/2011), οργανώνουμε ημερίδα με χορηγό την Τράπεζα Πειραιώς στις 13 Απριλίου 2011 ημέρα Τετάρτη στο Αμφιθέατρο ¨Αλ. Κουμουνδούρος¨ στην Καλαμάτα και ώρες 09:00 έως 13:00.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενθάρρυνση παραγωγών συμβατικών και νέων που θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, για να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για την διαδικασία πιστοποίησης, τεχνικών παραγωγής και εμπορίας της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Επίσης η ενημέρωση  των  καταναλωτών για τα ¨μυστικά¨ του βιολογικού προϊόντος, πως ελέγχεται και πόσο αξίζει.
Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία έχει την φιλοδοξία να υπηρετήσει.
Τοπική παραγωγή, τοπική ανάπτυξη, τοπική οικονομία
Υγιεινό και ασφαλές διατροφικό προϊόν για τον καταναλωτή.
Προστασία περιβάλλοντος για μια γεωργία χωρίς εισροές χημικών και ρυπαντών του περιβάλλοντος, που εντάσσεται στις περιβαλλοντικές διαχειρίσεις.
Στην ημερίδα είναι προσκεκλημένοι πιστοποιητικοί οργανισμοί για να έρθουν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους αγρότες (νέους και παλιούς). Επίσης ένας των ομιλητών θα είναι ο Γ.Γ. της ΔΗΩ (πιστοποιητικός οργανισμός), δύο γεωπόνοι από την Δνση Γεωργίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, ένας βιοκαλλιεργητής και ένα στέλεχος της χορηγού τράπεζας για τα ¨πράσινα προϊόντα¨ της Τράπεζας Πειραιώς και την πράσινη επιχειρηματικότητα.
Στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής είναι να γίνει η Καλαμάτα η πρώτη πόλη στα βιολογικά (αγορά) και η περιοχή του Δήμου και ειδικά η περιοχή Ταΰγετου η πρώτη σε καθολική παραγωγή βιολογικών (λαχανικά, φρούτα, κρέατα).
Όλες οι κατηγορίες προέλευσης βιολογικών είναι παρακάτω :
α. Φυτική παραγωγή (π.χ. φρούτα, λαχανικά, μανιτάρια, αυτοφυή φυτά, όσπρια κ.ά.)
β. Ζωική παραγωγή (αυγά, κρέας, πουλερικά κ.ά.)
γ. Μελισσοκομία (π.χ. μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός κ.ά.)
δ. Υδατοκαλλιέργειες (π.χ. ψάρια, θαλασσινά) και
ε. Ανθοκομία (π.χ. άνθη).
Χορηγοί επικοινωνίας αυτής της ημερίδας είναι :
1. Η ημερήσια εφημερίδα της Μεσσηνίας ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ και
2. Ο τηλεοπτικός σταθμός ¨ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV¨    


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας