Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 21:01

Η Μεσσηνία πολύ ψηλά στην έξοδο του Πάσχα

Γράφτηκε από την
Η Μεσσηνία πολύ ψηλά στην έξοδο του Πάσχα

Η Δυτική Πελοπόννησος -και πιο συγκεκριμένα η Μεσσηνία και η Ηλεία- είναι ο 3ος δημοφιλέστερος προορισμός για το Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Στη λίστα των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών δημοφιλέστερη παραμένει η Κέρκυρα, 2η η Σαντορίνη, στην 3η θέση βρίσκεται πλέον η Δυτική Πελοπόννησος και ακολουθούν τα Ζαγοροχώρια, το Καρπενήσι, το Πήλιο και η Εύβοια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Μεσσηνία καθιερώνεται ως δυναμικός τουριστικός προορισμός με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα η λειτουργία της Costa Navarino και η ευκολότερη πρόσβαση στο νομό, από τότε που παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου από την Τρίπολη έως τα Παραδείσια. Συμβάλλουν ακόμη οι πτήσεις που συνδέουν την Καλαμάτα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες της Ευρώπης. Μεθαύριο ξεκινά το καθημερινό αεροπορικό δρομολόγιο της Αθήνας, με αναχώρηση από την πρωτεύουσα στις 2 το μεσημέρι και από την Καλαμάτα στις 3.15. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή αεροπλάνο της Aegean θα αναχωρεί στις 9 π.μ. από Θεσσαλονίκη προς Καλαμάτα - απ' όπου θα απογειώνεται στις 11.10 π.μ. για την επιστροφή. Επίσης, το Σάββατο έρχεται από το Οσλο το πρώτο φετινό τσάρτερ.

Στην ανάδειξη της Ηλείας ως τουριστικού προορισμού έχει συμβάλει η λειτουργία του ξενοδοχείου "Olympian Village" της αλυσίδας Aldemar, που έχει δημιουργήσει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Νίκος Αγγελόπουλος.


NEWSLETTER