Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 15:23

Σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης εργοδοτών στα Φιλιατρά

Σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας επιπέδου Γ' και επιπέδου Β' θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με το Κ.Α.ΕΛ.Ε. (Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου).

Το σεμινάριο τεχνικού ασφαλείας αφορά όλους τους εργοδότες, καθώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ο κάθε εργοδότης που απασχολεί εργαζομένους, να διαθέτει υπεύθυνο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας/τεχνικού ασφαλείας. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων και σε γενικές γραμμές η αποστολή του είναι: α) Να επιθεωρεί τακτικά τις θέσεις εργασίας από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να αναφέρει στον εργοδότη οποιαδήποτε παράλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, να προτείνει μέτρα αντιμετώπισής της και να επιβλέπει την εφαρμογή τους. β) Να μεριμνά ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και να τους καθοδηγεί για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου που συνεπάγεται η εργασία τους.

Για τον καθορισμό των προσόντων του τεχνικού ασφαλείας και για τον υπολογισμό του χρόνου απασχόλησής του οι επιχειρήσεις κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: Α' (υψηλής επικινδυνότητας), Β' (μεσαίας επικινδυνότητας), Γ' (χαμηλής επικινδυνότητας).

Ο χρόνος απασχόλησης του τεχνικού ασφαλείας εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων και την επικινδυνότητα της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6974-174278 Σταμάτης Τσίγκανος, 6944-475771 Σωτήρης Μπακογιάννης, 6948-466835 Κώστας Σαρματζής. Τα συγκεκριμένα  σεμινάρια θα γίνουν στα Φιλιατρά.

Κ.Μπ.