Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 07:49

8.000 διανυκτερεύσεις για το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
8.000 διανυκτερεύσεις για το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα

Οκτώ χιλιάδες περίπου διανυκτερεύσεις θα έχει η Καλαμάτα την επόμενη εβδομάδα, από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου, με το Διεθνή Διαγωνισμό και το Φεστιβάλ Χορωδιών.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Π. Νίκας μίλησε για «μια εκδήλωση για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι».  Εκανε λόγο για «μεγάλη συνάντηση χορωδιών που ξεπερνάει τα όρια της πατρίδας μας. Η σημαντικότερη εκδήλωση στην Ελλάδα αυτές τις μέρες».

Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε την εκδήλωση σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, που θα παίξει ρόλο και στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κι επεσήμανε πως η προβολή της Καλαμάτας θα είναι παγκόσμια. Ακόμα, ευχαρίστησε το Μεσσήνιο Θανάση Ψαρούλη, τους δεκάδες εθελοντές και τα στελέχη του δήμου, που εργάζονται για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος που έκανε λόγο για μεγάλη γιορτή, για μεγάλη πρόκληση, ενημέρωσε ότι θα μετάσχουν 39 χορωδίες από 14 χώρες. Είπε ότι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η παρέλαση προς την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και στις 9 το βράδυ, στην Τέντα, η τελετή έναρξης. Πληροφόρησε ότι εισιτήριο 10 και 12 ευρώ θα έχουν μόνο τα γκαλά.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στ. Γυφτάκης παρατήρησε πως θα μετάσχουν χορωδίες υψηλού επιπέδου και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που θα κάνει διάσημη την Καλαμάτα και για την καλλιτεχνική της παιδεία.


NEWSLETTER