Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 20:55

Εκδήλωση της Eurobank για επιχειρηματικές λύσεις

Γράφτηκε από την

Παρουσίαση με θέμα "Eurobank. Δίπλα σας με λύσεις στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ανάγκες του σήμερα" διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Eurobank EFG στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα. Ομιλητές ήταν τα στελέχη της τράπεζας Γιώργος Βαρελτζίδης, διευθυντής Personal Banking, και Παναγιώτης Θεοδώρου, διευθυντής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων. Προλόγισε ο διευθυντής Περιφέρειας Δικτύου Καταστημάτων της τράπεζας, Σπύρος Καριοφύλλας, ο οποίος τόνισε ότι η Καλαμάτα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Eurobank αφού παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών έδωσαν στο κοινό μια συνοπτική εικόνα της οικονομικής πραγματικότητας στη χώρα, κάνοντας επίσης μνεία στις τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και στο ρόλο της Eurobank σήμερα.
Ο Γιώργος Βαρελτζίδης στην ομιλία του τόνισε ότι, πέρα από το μνημόνιο, χρειάζεται να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το ελληνική τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς. Αναφερόμενος ειδικότερα στη Eurobank, σημείωσε ότι βρίσκεται "σε πάρα πολύ ισχυρή θέση" από άποψη κεφαλαίου και ρευστότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα μέσα από στρατηγικές συμμαχίες αύξησε το κεφάλαιό της κατά 800 εκατ. ευρώ και τη ρευστότητά της κατά 2 δισ. ευρώ.
Ο Παναγιώτης Θεοδώρου αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Θεοδώρου παρουσίασε τα προγράμματα και τις λύσεις που η Eurobank έχει αναπτύξει.