Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 19:46

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 από την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 από την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Νέα προγράμματα για τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων», που διοργάνωσε η Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας. Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 80, ενώ αρκετές ήταν και οι παρεμβάσεις των παρευρισκομένων, οι οποίοι έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη δημοσίευση νέων προγραμμάτων. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Ιωάννα Γάλλου, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΕΒΕΣ και σύμβουλος ανάπτυξης και αξιολόγησης προγραμμάτων και ο Δημήτρης Λεμονάκης, διευθύνων σύμβουλος της Κέδρος Α.Ε., εμπειρογνώμονας και συντονιστής συνεργατικών σχηματισμών (Clusters).

Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισαν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στη δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων και των δυνητικών επιχειρηματιών στη χρηματοδότηση. Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι είναι σημαντικό η κάθε επένδυση να είναι σωστά μελετημένη και σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων. 

Ο έτερος ομιλητής, Δημήτρης Λεμονάκης, παρουσίασε τα προγράμματα που έχουν προδημοσιευτεί την προσεχή περίοδο, εστιάζοντας στην ομάδα στόχο, καθώς και στο πλαίσιο των ενεργειών που αναμένονται ανά πρόγραμμα, τους προϋπολογισμούς των υποβαλλόμενων προτάσεων, τη χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων, τις επιλέξιμες δαπάνες ανά πρόγραμμα κ.ο.κ.