Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 08:33

«Λευκή Νύχτα» στην Κυπαρισσία 

«Λευκή Νύχτα» στην Κυπαρισσία 

Η Κυπαρισσία στολίζεται, φωτίζεται και γιορτάζει απόψε την 3η «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνει ο Εμπορικός της Σύλλογος, περιμένοντας όλους να την επισκεφτούν για να διασκεδάσουν, να κάνουν τα ψώνια τους και να τη γνωρίσουν.

Μουσικά σχήματα θα υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης, διασκεδαστικά δρώμενα και dj θα συμπληρώνουν το σκηνικό, ενώ όλοι θα μπορούν να επωφεληθούν των μοναδικών προσφορών που θα υπάρχουν στα καταστήματα με μια πλούσια ποικιλία προϊόντων. Επίσης κεράσματα και βεγγαλικά θα συνθέτουν τη γιορτινή εικόνα. Ολη η πόλη θα είναι ένα ανοιχτό πάρτι με κύριο στόχο να περάσουν όλοι καλά και να ξαναεπισκεφτούν την περιοχή.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα, με τις μεγάλες τους προσφορές. 

Φέτος είναι η 3η συνεχόμενη «Λευκή Νύχτα» που οργανώνεται μετά την επιτυχία που είχαν οι δύο προηγούμενες - και οι διοργανωτές θέλουν η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός, καθώς συμπίπτει με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που γιορτάζει και η Κυπαρισσία.

Αυτό που σημειώνουν οι διοργανωτές είναι ότι στόχος από τη μια είναι να τονωθεί η τοπική αγορά την ημέρα αυτή, από την εμπορική κίνηση που θα υπάρξει, αλλά το κυριότερο οι επισκέπτες να γνωρίσουν την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή. Να αναδειχθεί δηλαδή η Κυπαρισσία, να γίνει πόλος έλξης και τουριστικός προορισμός. Ετσι θα μπορέσει να έχει μια διαρκή αναπτυξιακή πορεία, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές της, τις φυσικές ομορφιές της, τις υποδομές της, αλλά και την γεωγραφική της θέση - καθώς είναι στο επίκεντρο μιας εξαιρετικά «πλούσιας» ευρύτερης περιοχής αρχαιολογικών χώρων και μνημείων όπως και φυσικού κάλλους.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ειρήνη Θεοδωροπούλου μιλώντας στην «Ε» επισήμανε: 

«Είναι η 3η "Λευκή Νύχτα" για την Κυπαρισσία. Ενας θεσμός που ξεκίνησε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και συνεχίζουμε αυτή την καλή πορεία. Εχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στο κομμάτι της διοργάνωσης, με πολλά μουσικά σχήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ τα μαγαζιά μας θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα και η πόλη μας θα είναι φωτισμένη. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να δει την Κυπαρισσσία, να ψωνίσει, να διασκεδάσει και να ξαναέρθει. 

Στόχος μας είναι να προβληθεί η πόλη μας, οι ομορφιές της και οι ομορφιές όλης της Τριφυλίας, και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο κάθε επαγγελματίας. Ο επισκέπτης μπορεί να δει ότι δεν λείπει τίποτα από την πόλη αυτή. Από την άλλη η όλη εκδήλωση πιστεύουμε θα είναι τόνωση για την τοπική αγορά.

Καλούμε όλο τον κόσμο για ακόμη μια φορά να διασκεδάσουνε μαζί μας, με προσφορές, χάπενινγκ, εκπτώσεις, μουσικές, χορούς. Να βοηθήσουμε όλοι την περιοχή μας. Θέλουμε να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εργάστηκαν πολύ σκληρά για όλη αυτή την διοργάνωση, επίσης τους χορηγούς μας που χωρίς την βοήθεια τους τίποτα από αυτά δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή».

Από την πλευρά ο Δημήτρης Τερζής τόνισε: 

«Ο σκοπός που γίνεται η "Λευκή Νύχτα" είναι διπλός. Από τη μια για το ίδιο το Σάββατο να υπάρχει κίνηση στα καταστήματα και από εκεί και πέρα να ανοίξει η τουριστική σεζόν για την πόλη. Να ακουστεί και να προβληθεί η Κυπαρισσία σε όλη την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, κάτι που νομίζω το έχουμε πετύχει. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με αρχή την "Λευκή Νύχτα" που ακούγεται πολύ η Κυπαρισσία και σκοπός μας είναι να ανέβει όλη η περιοχή μέσα από την Κυπαρισσία που είναι το κέντρο της περιοχής. Εχουμε την αίσθηση ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, ο οποίος αφού δει, θα ξαναέρθει στην περιοχή μας κάποια άλλη στιγμή, είτε να ψωνίσει αφού η αγορά μας διαθέτει τα πάντα, είτε να κάνει τις διακοπές του αφού υπάρχει η ξενοδοχειακή υποδομή. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε ένα τουριστικό κέντρο. Η βραδιά αυτή είναι η αρχή».

Ο Δημήτρης Αβδάλας μας είπε: 

«Η 3η "Λευκή Νύχτα" τείνει να καθιερωθεί. Οπως τα προηγούμενα χρόνια που έχει επιτυχία, έτσι και φέτος προσπαθούμε να την διοργανώσουμε όσο καλύτερα κάνοντας πολύ μεγάλες προσπάθειες. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, ήδη τις προηγούμενες δύο χρονιές είχαμε πολύ κόσμο, κι έτσι έχουμε δώσει έμφαση στη διαφήμιση. Οι καταστηματάρχες έχουν κάνει πολύ καλή προετοιμασία, περιμένουν αυτό το γεγονός, και οι χορηγίες είναι πάρα πολλές και συγκινητικές θα έλεγα.

Είναι μια βραδιά που ξεκίνησε με αφορμή την ανάδειξη της Κυπαρισσίας και του τριημέρου που γιορτάζει η Ανω Πόλη μας. Επίσης ένας λόγος είναι ότι ξεκινάνε την περίοδο αυτή οι θερινές διακοπές και θέλουμε να καταστήσουμε την περιοχή μας τόπο διακοπών προβάλλοντας τα προτερήματά μας τόσο σε ξένους όσο και σε Ελληνες επισκέπτες. Βρισκόμαστε σε μια θέση κοντά στην πρωτεύουσα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την φυσική ομορφιά της, τις καιρικές συνθήκες, τις απέραντες παραλίες με τα καθαρά νερά, την όμορφη παραλία της Κυπαρισσίας - για την οποία ευχαριστούμε το δήμο για το καθάρισμα και την αλλαγή της. 

Από την άλλη πιστεύουμε ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η δύσκολη καθημερινότητα καθιστά αναγκαία την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, δίνοντας στον κόσμο μια διέξοδο και αίσθηση γιορτής - το οποίο οφείλουμε στους κατοίκους της περιοχής και στην αγορά μας.

Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Πρώτον, να αναδείξουμε τα μαγαζιά μας, το ότι η Κυπαρισσία έχει πολύ καλή αγορά, να πούμε στον κόσμο να δει τα καταστήματα, να ψάξει και να δει ότι έχουμε τα πάντα. Από εκεί και πέρα η Κυπαρισσία βρίσκεται στο κέντρο μιας ευρύτερης ενδιαφέρουσας τουριστικής και αρχαιολογικής περιοχής: Μπορεί κανείς από εδώ να επισκεφθεί την Πύλο και τα κάστρα, την Αρχαία Μεσσήνη, την Αρχαία Ολυμπία, τον Επικούριο Απόλλωνα, τη Νέδα, τη Βοϊδοκοιλιά, το Πολυλίμνιο, και φυσικά να απολαύσει τις ατέλειωτες και πανέμορφες παραλίες μας.

Τέλος να πω ότι η βραδιά δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες μέσα από το διαγωνισμό της καλύτερης βιτρίνας, να αναδείξουν τα καταστήματα τους».

Ο Δημήτρης Καρυτινός υπογράμμισε: 

«Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που έχουμε τη "Λευκή Νύχτα" στην Κυπαρισσία. Πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση στον κόσμο, θα έχουμε περισσότερο κόσμο και επισκέπτες στην πόλη μας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στην Κυπαρισσία να διασκεδάσει, να περάσει όμορφα, να γνωρίσει την πόλη, να υπάρξει αγοραστικό κοινό.

Στόχος μας είναι όσοι έρθουν να περάσουν όμορφα, να κάνουν τις αγορές τους, ώστε στην συνέχεια να έρθουν και πάλι για να κάνουν τις διακοπές τους εδώ, να γνωρίσουν την περιοχή μας καλύτερα. Να δημιουργηθεί ένα ρεύμα επισκεπτών προς την περιοχή μας που έχει τόσες ομορφιές, να γίνει πόλος έλξης. Φυσικά σε αυτό περιμένουμε και την βοήθεια της δημοτικής αρχής.

Βασιζόμαστε στην επιτυχία που είχε η "Λευκή Νύχτα" τα προηγούμενα δύο χρόνια και περιμένουμε να πάει καλύτερα. Θέλουμε η "Λευκή Νύχτα" να γίνει θεσμός. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε εδώ το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας για δεύτερη χρονιά, αυτό που είπαν είναι ότι έχουμε πολλές φυσικές ομορφιές οι οποίες είναι ανεκμετάλλευτες. Θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όλοι, και η δημοτική αρχή, ώστε αυτές τις ομορφιές να τις αναδείξουμε». 

Κ.Μπ.