Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:59

Διευρυμένο το καλοκαιρινό ωράριο των καταστημάτων στην Κυπαρισσία

Διευρυμένο το καλοκαιρινό ωράριο των καταστημάτων στην Κυπαρισσία

Διευρυμένο ωράριο προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για τα καταστήματα της πόλης την περίοδο της καλοκαιρινής τουριστικής κίνησης από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Το ωράριο που προτείνεται, το οποίο όπως τονίζεται είναι προαιρετικό, έχει ως εξής: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή άνοιγμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Το Σάββατο ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και την Δευτέρα 15 Αυγούστου κλειστά.

Οπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αίτημα πολλών συναδέλφων και λόγω της προβλεπόμενης αυξημένης τουριστικής κίνησης για το διάστημα της έντονης καλοκαιρινής περιόδου, μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση και σεβόμενο την ιδιαιτερότητα κάθε επαγγέλματος καθώς και την ανάγκη για ελεύθερο χρόνο, αποφασίσει να προτείνει ένα προαιρετικό διευρυμένο ωράριο δοκιμαστικά για αυτή τη σεζόν.

Οποιος επιθυμεί, μπορεί να το ακολουθήσει χωρίς δεσμεύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας εφαρμόζεται παρόμοιο ωράριο και ίσως πιο διευρυμένο. Εάν θέλουμε η πόλη μας να θεωρείται τουριστική περιοχή και να αναπτύξουμε ανάλογη δράση, θα πρέπει να υιοθετήσουμε δραστηριότητες για την ανάπτυξη αυτού του τομέα».

Κ.Μπ.