Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 17:38

Αρχές Ιουλίου ξεκινούν ψεκασμοί για το δάκο 

Αρχές Ιουλίου ξεκινούν ψεκασμοί για το δάκο 

Στις αρχές Ιουλίου και κυρίως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν στη Μεσσηνία οι ψεκασμοί για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας με έδρα την Καλαμάτα, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νομού, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος γεωπόνος Ανδρέας Κρασσακόπουλος, έχουν αναρτηθεί παγίδες σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ έχουν προσληφθεί και οι περισσότεροι τομεάρχες. Ανάλογα με τις ενδείξεις των πληθυσμών του δάκου στις παγίδες, θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. Η έναρξη αναμένεται να γίνει από τα επικίνδυνα, τα παραλιακά τμήματα.

Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, ο διευθυντής Αντώνης Παρασκευόπουλος μας είπε ότι αναρτήθηκαν οι παγίδες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν αυξημένες δακοσυλλήψεις. Αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί στην παραλιακή ζώνη, ενώ όλα είναι έτοιμα, όσον αφορά τομεάρχες, εργατοτεχνικό προσωπικό, εξοπλισμό και προμήθεια φυτοπροστατευτικών φαρμάκων και πρωτεΐνης.

«Τεχνολογίες και GPS θα έχουμε σε όλο το έργο και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο σε περισσότερες κοινότητες φέτος», παρατήρησε ο διευθυντής και σημείωσε: «Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως των παραγωγών θα υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου. Η υγρασία και οι βροχές του Ιουνίου (130 χιλιοστά όπως το φετινό μήνα δεν είχαμε ποτέ) δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για το δάκο».

Γ.Σ.