Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 21:03

52,08% έκπτωση για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων 

Στο 52,08% έφτασε η έκπτωση που δόθηκε για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, στον ανοικτό διαγωνισμό που έγινε και στον οποίο κατατέθηκαν συνολικά 12 προσφορές. Χθες το μεσημέρι εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο Σπυρίδων Ψώνης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι είχαν κατατεθεί και άλλες προσφορές με εκπτώσεις σε υψηλά επίπεδα. 

Υψηλό ποσοστό έκπτωσης 42% δόθηκε και για την επισκευή-βελτίωση της αίθουσας «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 72.000 ευρώ, όπου ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία "Κοντογιάννης - Κοσμόπουλος - Κουτσανδρίας Ο.Ε.", ενώ κατατέθηκαν 7 συνολικά προσφορές. 

Μικρές από την άλλη ήταν οι προσφορές για τη συντήρηση αγροτικών δρόμων. Συγκεκριμένα η συντήρηση αγροτικών οδών στη Δ.Ε. Φιλιατρών, προϋπολογισμού 9.934 ευρώ ανατέθηκε στο Νικόλαο Λιακάκη που έκανε την μεγαλύτερη έκπτωση 7%, ενώ το ανάλογο έργο στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 11.999 ευρώ ανατέθηκε στην εταιρεία "Π. Σκριβάνος - Π. Γρουσουζάκος Ο.Ε." με έκπτωση 5%, μετά από κλήρωση που έγινε καθώς ίδιο ποσοστό έκπτωσης είχε καταθέσει και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δαπάνη και καθόρισε τους όρους του πρόχειρου διαγωνισμού «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού Καλού Νερού», προϋπολογισμού 15.174 ευρώ, ο οποίος θα γίνει στις 6 Ιουλίου. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε, ο δήμος θα καταφέρει να κάνει απόσβεση του ποσού που θα δαπανηθεί μέσα σε 3,5 χρόνια από την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακόμη έγινε η έγκριση δαπάνης και καθορίστηκαν οι όροι για τον πρόχειρο διαγωνισμό που θα γίνει στις 5 Ιουλίου για το έργο «Διαρρύθμιση Δημοτικού Καταστήματος Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ και αφορά τον 1ο όροφο του νέου κτηρίου που θα διαμορφωθεί σε γραφεία μετά τη μετακόμιση της Φιλαρμονικής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός του δήμου με ιδιώτη ηλεκτρολόγο, ο οποίος είχε απαιτήσεις 5.000 ευρώ επιπλέον τόκων και δικαστικών εξόδων από οφειλή του πρώην Δήμου Αυλώνα το 2009. Τελικά επήλθε συμβιβασμός στα 4.500 ευρώ χωρίς άλλες απαιτήσεις.

Τέλος, αποφασίστηκε στις 7 Ιουλίου να γίνει ο διαγωνισμός για τη συντήρηση αγροτικών οδών στη Δ.Ε. Τριπύλης, προϋπολογισμού 19.999 ευρώ και εγκρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού για τη συντήρηση αγροτικών οδών Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 21.993 ευρώ, όπου ανάδοχος αναδείχθηκε ο Γιώργος Αγγελινάς με έκπτωση 5%.

 Κ.Μπ.