Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 08:57

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Αύξηση 156% στις αφίξεις εσωτερικού

Γράφτηκε από την
Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Αύξηση 156% στις αφίξεις εσωτερικού

Σημαντική αύξηση της τάξης του 156% καταγράφει μέχρι στιγμής η κίνηση εσωτερικού στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, ενώ ξεπερνά ήδη το 20% η αύξηση της κίνησης του εξωτερικού.

Τις επόμενες εβδομάδες ο προγραμματισμός οδηγεί σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά, ενώ από τα μέσα Ιουνίου αναμένεται η πλήρης ανάπτυξη της προγραμματισμένης κίνησης, με παλιούς αλλά και νέους προορισμούς, στους οποίους πέραν της Λάρνακας που έχει ανακοινωθεί, περιλαμβάνεται πλέον και η Αρμενία.

Και όλα αυτά την ώρα που η έλλειψη υποδομών φρενάρει ουσιαστικά την ανάπτυξη του αερολιμένα, μιας και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων -αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους- για να προχωρήσουν κάποια στιγμή οι εργασίες επέκτασης. Επιπλέον εμπόδιο είναι η σημαντική έλλειψη προσωπικού, με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη να ελπίζει στη μετακίνηση κάποιων εργαζομένων από άλλα αεροδρόμια της χώρας, μετά την εμπλοκή του ιδιώτη σε αυτά.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, η αύξηση της τάξης του 156% καταγράφεται από την αύξηση των πτήσεων της Θεσσαλονίκης σε 4 την εβδομάδα, ενώ σε 3 εβδομάδες αναμένεται η έναρξη των 2 πτήσεων την εβδομάδα από Αθήνα και καθημερινές από Θεσσαλονίκη.

Οσο για τις πτήσεις εξωτερικού, το 20% καταγράφεται χωρίς να έχουν ξεκινήσει ακόμη οι πτήσεις της Αγγλίας, οι οποίες αποτελούν δύναμη της τάξης του 35% και οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή.

Με την πλήρη ανάπτυξη από τα μέσα Ιουνίου, αναμένονται μεταξύ άλλων και πτήσεις από Τσεχία και Ρωσία (2 πτήσεις την εβδομάδα).

Από τους προγραμματισμένους αρχικούς προορισμούς μόνο το Βελιγράδι δεν περιλαμβάνεται πλέον στις λίστες, ενώ στις νέες συνδέσεις περιλαμβάνεται η Λάρνακα αλλά και η Αρμενία, από την οποία έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό.

Κατά τα άλλα συνεχίζεται η σύνδεση με τους γνωστούς προορισμούς, με ορισμένους να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα σύνδεσης, με περισσότερες πτήσεις.


NEWSLETTER