Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 19:45

Προβλήματα με τις πτήσεις της British Airways και στην Καλαμάτα

Προβλήματα με τις πτήσεις της British Airways και στην Καλαμάτα

Τις πτήσεις της προς Καλαμάτα -όπως και προς... όλα τα υπόλοιπα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου- ανέστειλε μέχρι νεοτέρας η British Airways, μετά από σοβαρότατο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα του κρατικού βρετανικού αερομεταφορέα.

Οσον αφορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η British Airways έχει δύο προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Λονδίνο, κάθε Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο φθάνει στις 5 το απόγευμα και αναχωρεί στις 5.50, ενώ την Κυριακή φθάνει στη 1.45 το μεσημέρι και αναχωρεί στις 3.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αναστολή των πτήσεων προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες που ήδη βρίσκονταν, σήμερα Σάββατο, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και περίμεναν να ταξιδέψουν για το Λονδίνο.

Η αναστολή των πτήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ισχύει μέχρι τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας (6 η ώρα Ηνωμένου Βασιλείου), οπότε και αναμένεται να εκδοθεί νέα ανακοίνωση. Μέχρι τότε η British Airways καλεί τους επιβάτες να μη μεταβαίνουν στα αεροδρόμια.

Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, έχουν ενημερωθεί για να ελέγξουν τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας και το λογαριασμό twitter για ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση.

 

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αν μια πτήση έχει καθυστερήσει τουλάχιστον τρεις ώρες ή ακυρωθεί τότε οι εν δυνάμει επιβάτες της έχουν δικαίωμα αποζημίωσης.