Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 09:17

Δήμος Καλαμάτας - Περιφέρεια Πελοποννήσου τα βλέπουν... ρόδινα στον τουρισμό!

 

Δήμος Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου τα βλέπουν όλα... ρόδινα στον τουρισμό και, αντί να επικεντρωθούν στις αδυναμίες για να τις βελτιώσουν, αυτοθαυμάζονται και αισιοδοξούν γενικώς και αορίστως. 

Ενώ λοιπόν σύμφωνα με όλες τις επίσημες στατιστικές η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από τις ανεπτυγμένες τουριστικές περιφέρειες, χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε: «Δεχθήκαμε μεγάλη κριτική, κυρίως λόγω άγνοιας, πετύχαμε ωστόσο να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την προώθηση του τουρισμού, το οποίο έχουν πλέον αντιγράψει όλες οι Περιφέρειες της χώρας» - και πρόσθεσε: «Αναπτύσσουμε διαρκώς νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα και έχουμε επιτυχώς εδραιώσει στις διεθνείς αγορές το brand name Mythical Peloponnese».

Τη ίδια ώρα η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου είπε ότι ήταν πολύ καλή χρονιά  τουριστικά το 2017 για την Καλαμάτα κι ότι ίδιο και καλύτερο θα είναι και το 2018. Για το έλλειμμα των τουριστικών κλινών στην Καλαμάτα η κ. Ντίντα πάντως δεν ανησυχεί και δηλώνει ότι «η Καλαμάτα τώρα μπαίνει στον τουριστικό χάρτη. Χρονιά με χρονιά πολλαπλασιάζονται οι κλίνες, δεν μπορεί να γίνει κάτι από τη μία στιγμή στην άλλη».

Για τη μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που έπιασαν το λιμάνι της Καλαμάτας, η κ. Ντίντα είπε ότι επίκειται συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το λιμάνι της Καλαμάτας χρειάζεται έργα για να δεχτεί μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, και ανταγωνιστικές τιμές για να ανταγωνιστεί τα άλλα λιμάνια.