Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:16

Δύο νέα ξενοδοχεία με 165 κρεβάτια ανοίγουν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Δύο νέα ξενοδοχεία με 165 κρεβάτια ανοίγουν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 

Εκατόν εξήντα πέντε κρεβάτια προστίθενται στο τουριστικό δυναμικό της Καλαμάτας, από το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων που κατασκευάζονται στον Κορδία και στην οδό Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Θα λειτουργούν όλο το χρόνο και αναμένεται να καλύψουν μέρος της έλλειψης κλινών στην πόλη, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και άλλων ελκυστικών εποχών. Εκτιμάται δε πως θα δώσουν το ερέθισμα για τη δημιουργία και άλλων μονάδων, οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τουριστική δυναμικότητα του τόπου μας.

Η πρώτη και μεγαλύτερη μονάδα είναι το εντυπωσιακό συγκρότημα της οικογένειας Κατσαρού στο πατρικό της σπίτι και κτήμα, στον Κορδία της Δυτικής Παραλίας, με 99 κρεβάτια. Και η δεύτερη είναι αυτή του εργολάβου Νικήτα Δημόπουλου στην οδό Κρήτης, μεταξύ Ηρώων και Βουλγαροκτόνου, με 66 κρεβάτια.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Κορδία, δίπλα στη θάλασσα, στο σημείο όπου έγινε το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας. Γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει τη φετινή τουριστική περίοδο και να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο.

Η Παυλίνα Μουστάκα, ανιψιά του Γιώργου Κατσαρού, που έχει το σημαντικότερο κουμάντο (μαζί με την Ηλιάνα Κατσαρού, κόρη του επενδυτή), μας ενημέρωσε ότι η μονάδα θα έχει 44 δωμάτια με 99 κλίνες. Τα 12 από αυτά είναι σουίτες, 12 superior, 10 τζούνιορ σουίτες και άλλα 10 δίκλινα.

Οι σουίτες και οι τζούνιορ έχουν δική τους πισίνα. Στη νότια πλευρά, προς τη θάλασσα, υπάρχει το κεντρικό κτήριο των 3.500 τ.μ., στο οποίο υπάρχουν: Στο ισόγειο η ρεσεψιόν και το λόμπι, εστιατόριο και μπαρ. Στο υπόγειο: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες spa, γυμναστήρια, θερμαινόμενη πισίνα, τζακούζι και χαμάμ. Στον 1ο όροφο βιβλιοθήκη, αίθουσα για τηλεόραση, εστιατόριο και μπαρ. Στη βεράντα, χώρος για καφέ και φαγητό, και στην ταράτσα roof garden. Στο πιο νότιο μέρος, απέναντι από τη θάλασσα, θα λειτουργεί μεγάλη εξωτερική πισίνα, και παιδική.

“Θέλουμε να δώσουμε ένα στολίδι στον τόπο, στη γενέτειρα του θείου, εδώ που ο παππούς και η γιαγιά ανέπτυξαν τη δραστηριότητά τους”, επεσήμανε η Παυλίνα Μουστάκα. Σημείωσε πως “η Καλαμάτα έχει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης, αρκεί να υποστηριχθεί σωστά από τον ιδιωτικό τομέα με σωστές επενδύσεις, αλλά και από τον δημόσιο τομέα”. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "θα έρθουν και άλλοι να επενδύσουν στην περιοχή. Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα εξαγώγιμο προϊόν”. Εξαίροντας μάλιστα τη συμβολή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, τόνισε ότι “ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είναι ευεργέτης της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Η προσφορά του πρέπει να αναγνωρίζεται”.

Οσον αφορά τον κόσμο που θα εργαστεί στο ξενοδοχείο, δήλωσε πως “ο στόχος μας είναι να απασχολήσουμε ντόπιους, να υποστηρίξουμε τον τόπο. Μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον Μεσσήνιοι που εργάζονται σε ξενοδοχεία ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών της χώρας, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους”.

Τη συζήτησή μας με την Παυλίνα Μουστάκα, την ανιψιά του, παρακολούθησε και ο Γιώργος Κατσαρός, που έφυγε από τον Κορδία για τις ΗΠΑ όπου έζησε και δραστηριοποιήθηκε ώσπου αποφάσισε να επενδύσει τους κόπους μιας ζωής στην πατρική γη. “Το όνειρο φαίνεται να υλοποιείται”, σημείωσε, καθώς φροντίζει να τρέξουν όλες οι εργασίες για να δει το όνειρό του να γίνεται πράξη. Συμφώνησε με την ανιψιά του πως “θέλουμε να κάνουμε κάτι για να μείνει στον τόπο, θέλουμε να ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή. Η δική μας προσπάθεια δίνει το ερέθισμα να έρθουν και άλλοι”.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Το ξενοδοχείο Δημόπουλου στην οδό Κρήτης -Garden City Resort- όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του, θα είναι επίσης 5 αστέρων, με πισίνα και εστιατόριο, και αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Απριλίου.

Ο ίδιος έχει στην ιδιοκτησία του την πολυκατοικία ανατολικά του ξενοδοχείου “Οστρια”, απέναντι από την παλιά ψαροταβέρνα Κοιλάκου. Εκεί έχει επιπλωμένα διαμερίσματα, με στόχο κυρίως να εξυπηρετήσουν τη μεγάλη ζήτηση της τουριστικής περιόδου στην Καλαμάτα. Μας αποκάλυψε ότι στα μελλοντικά σχέδιά του είναι η δημιουργία και άλλου ξενοδοχείου στην οδό Ναυαρίνου, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του.