Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 11:27

Καλαμάτα: Ξενοδοχείο στη γωνία Φαρών και Ασίνης

Καλαμάτα: Ξενοδοχείο στη γωνία Φαρών και Ασίνης

 

 

Ξενοδοχείο - κατάλυμα ύπνου με δυναμικότητα από 10 έως 25 άτομα αναμένεται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο διατηρητέο δημοτικό κτήριο που στέγαζε τη “Φάρις”, στη γωνία Φαρών και Ασίνης.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση με τη μισθώτρια Φρόσω Παπανικολάου, για τη μίσθωση του ακινήτου (τριώροφο εμβαδού 313,55 τ.μ.). Πρόκειται για απευθείας εκμίσθωση μετά από 3 άγονους διαγωνισμούς και έγινε μετά από αίτηση και προσφορά της κ. Παπανικολάου. Η παραχώρηση θα ισχύσει για 25 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα 700 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της ισχύος του μισθωτηρίου για ακόμη 25 χρόνια.

Η μισθώτρια υποχρεούται να εκτελέσει, με αποκλειστική φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες της, το σύνολο των εργασιών επισκευής - ανακαίνισης ή ανακατασκευής του μισθίου κτηρίου, όπως αυτές προβλέπονται στην τεχνική έκθεση της μισθώτριας, καθώς και στην τεχνική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Το κτήριο θα μετατραπεί σε κατάλυμα ύπνου κατηγορίας Τριών Κλειδιών και θα διαθέτει 5 ανεξάρτητα διαμερίσματα (2 σε κάθε όροφο και 1 στο δώμα), με συνολική δυναμικότητα μεταξύ 10 και 25 ατόμων.