Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 09:25

Η Πελοπόννησος πίσω στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά: 6η η Καλαμάτα στον εσωτερικό τουρισμό

Γράφτηκε από τον
Η Πελοπόννησος πίσω στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά: 6η η Καλαμάτα στον εσωτερικό τουρισμό

 

Ευχάριστα νέα για τον εσωτερικό τουρισμό στην Καλαμάτα και συγκρατημένα αισιόδοξα για τον διεθνή τουρισμό στην Πελοπόννησο περιέχουν τα στοιχεία της μελέτης του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ για το πρώτο οκτάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα η Καλαμάτα βρίσκεται στην 6η θέση (δύο θέσεις μπροστά από το Ναύπλιο) της κλίμακας με τους προορισμούς που προτιμούν οι Ελληνες ταξιδιώτες. Τα στοιχεία για τον διεθνή τουρισμό δείχνουν αύξηση 12,8% των αφίξεων στα αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώριο για πανηγυρισμούς. Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του 2018 αφίχθησαν στα αεροδρόμια της Πελοποννήσου 166.162 επισκέπτες, στην Κρήτη 3,3 εκ., στα Δωδεκάνησα 2,6 εκ., στα νησιά του Ιονίου 2,3 εκ. ευρώ και στις Κυκλάδες 736.680 επισκέπτες.

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων της μελέτης του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ ουσιαστικά αποδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Η Πελοπόννησος παραμένει προορισμός για Ελληνες, ενώ τα πρώτα βήματά της στη διεθνή αγορά είναι ακόμα αδύναμα και δεν μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα που την χωρίζει από τους καταξιωμένους προορισμούς της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του Ιονίου και των Κυκλάδων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν βρίσκεται κανένας προορισμός στην πρώτη 30άδα των προτιμήσεων της γερμανικής, της βρετανικής και της ιταλικής αγοράς.

Στην αντίστοιχη λίστα με βάση τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών έχουμε έξι προορισμούς της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα η Καλαμάτα βρίσκεται στην 6η θέση, το Ναύπλιο στην 8η, τα Τρίκαλα Κορινθίας στη 10η, η Πάτρα στη 16η, τα Καλάβρυτα στην 20ή και η Μονεμβασιά στην 22η. Πριν την Καλαμάτα στη σχετική λίστα με τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών βρίσκονται η Σκιάθος, η Πάργα, τα Χανιά, η Νάξος και η Σκόπελος. 

Θ.Λ.

 


NEWSLETTER