Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 11:16

Ημερίδα για τουρισμό υγείας στον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από την
Ημερίδα για τουρισμό υγείας στον Κυπαρισσιακό

 

Ημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 16 του μηνός στις 11 το πρωί, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Natura club & spa στο Καλό Νερό.

Αυτή είναι η 4η κατά σειρά ημερίδα που διοργανώνεται για τον τουρισμό, και το θέμα της είναι «Τουρισμός υγείας (ιατρικός και ιαματικός τουρισμός). Η παγκόσμια τάση, Health & Wellness». Οπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές:

«Στόχος μας η γνωριμία με αυτό το, σε βρεφική ηλικία μέχρι στιγμής, τουριστικό προϊόν, η διερεύνηση των προοπτικών του, οι τρόποι ανάπτυξής του και η διαμόρφωση του πλαισίου του. Οντας βέβαιοι για τα τεράστια οφέλη του τουρισμού υγείας στην οικονομία, έχοντας σαν παράδειγμα χώρες που είναι ήδη αναπτυγμένες στον τομέα αυτό όπως ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, καθώς και χώρες έκπληξη όπως η Ιορδανία και οι Φιλιππίνες, αλλά και τα οφέλη στην κοινωνία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και -γιατί όχι;- τον επαναπατρισμό του επιστημονικού μας δυναμικού, επιθυμούμε να σκιαγραφήσουμε τις δυνατότητες καταρχήν της περιοχής μας και να κάνουμε ένα βήμα για την ανάπτυξή του.

Ο τουρισμός υγείας είναι ένα προϊόν η διάρκεια του οποίου δεν περιορίζεται μόνο στους θερινούς μήνες, αλλά μπορεί να δώσει ζωή σε τοπικές κοινότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και καθήκον μας είναι να τον επιδιώξουμε. Ειδικά σε περιοχές όπως η ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου στην οποία βρισκόμαστε και για την οποία μοχθούμε, όπου το χειμώνα η τουριστική κίνηση είναι σχεδόν μηδαμινή παρά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα αλλά και τους μοναδικούς προορισμούς, ο τουρισμός υγείας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα της ετήσιας αξιοποίησης των πόρων αυτών που μπορούν να προσφέρουν σε έναν ασθενή τη χαλάρωση και την απαραίτητη για την ανάρρωσή ψυχική του ανάταση.

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Γεώργιος Ζήρος και εισηγητές οι: Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος, διακεκριμένη για την προσφορά της στον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας. Κωνσταντίνος Κουσκούκης καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής. Ανίτα Μάλερ ειδική παθολόγος, Επιστημονικά υπεύθυνη της Natura Medica ΙΚΕ. Νικόλαος Ντάνος γυναικολόγος - ολιστικός ιατρός.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα εκτεθούν για πρώτη φορά έργα της εικαστικού Ελενας Γαϊτάνη από την ενότητα «Χρωματοσώματα», η οποία δημιουργήθηκε με έμπνευση από το ανθρώπινο σώμα. Η έκθεση θα διαρκέσει 14-16 Δεκεμβρίου τις ώρες 4-7 μ.μ.


NEWSLETTER