Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 08:51

80 ιστιοπλοϊκά σκάφη τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
80 ιστιοπλοϊκά σκάφη τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα «πιάνουν» στα μέσα Οκτωβρίου 80 ιστιοπλοϊκά σκάφη, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό στο πλαίσιο της 1.000 μιλίων ρεγκάτας, από το Ζαντάρ της Κροατίας με τελικό προορισμό την Αλάνια της Τουρκίας.
Οπως ανακοίνωσε ειδικότερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τα εν λόγω σκάφη -με τους επιβαίνοντες σε αυτά να ανέρχονται σε 600 άτομα- θα παραμείνουν στην Καλαμάτα από τις 17 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, το δήμαρχο είχαν επισκεφθεί στο Δημαρχείο ο Hannes Kikinger -διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας του αγώνα Ecker Yachting- συνοδευόμενος από στελέχη της εταιρείας, αλλά και εκπροσώπους των διαχειριστών της μαρίνας Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την επιλογή της Καλαμάτας και υποσχέθηκε την παροχή ουσιαστικής συνδρομής από το δήμο προς τους ιστιοπλόους, ώστε να έχουν ευχάριστη διαμονή στην Καλαμάτα.
Αλλά και η εταιρεία, στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υποδοχή που έτυχαν οι εκπρόσωποί της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα:
«Μέχρι στιγμής, όλες οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας και με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Λιμενικού Ταμείου και του διευθυντή της μαρίνας ήταν πολύ θετικές.
Τόσο η δημοτική, όσο και οι υπόλοιπες Αρχές, καθώς και οι διαχειριστές της μαρίνας, είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι και θα ήθελαν η ρεγκάτα να πραγματοποιήσει ενδιάμεση στάση στην Καλαμάτα» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ecker Yachting.


NEWSLETTER