Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 09:22

Φρένο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες από ΓΠΣ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Φρένο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες από ΓΠΣ Καλαμάτας

 

Τουριστικά θα αξιοποιηθεί το οικόπεδο που στέγαζε το σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» κοντά στη μαρίνα της Καλαμάτας (στην οδό Ευαγγελιστρίας), αλλά ο πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας ξενοδοχείου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ξενοδοχείων «Neilson Buca Beach Resort» και «Neilson Messini Beachclub», Νίκος  Λύτρας, τονίζοντας παράλληλα ότι σήμερα το ΓΠΣ της Καλαμάτας επιτρέπει  στην περιοχή την κατασκευή ξενοδοχείων δυναμικότητας μέχρι 100 κλινών - και ότι αυτή η πρόβλεψη καθιστά μια τέτοια επένδυση σχεδόν απαγορευτική, καθώς δεν μπορούν να επιτευχθούν οι απαιτούμενες οικονομίες κλίμακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυστηρές διατάξεις του ΓΠΣ της Καλαμάτας θέτουν τροχοπέδη και σε άλλα επενδυτικά σχέδια, καθώς δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχείων εντός των ορίων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, το έλλειμμα ξενοδοχειακών κλινών εμποδίζει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας - αφού μεταξύ άλλων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στην πόλη μεγάλα συνέδρια ή πολλοί εν δυνάμει επισκέπτες κατά τη διάρκειας της μεγάλης ζήτησης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Θ.Λ.


NEWSLETTER