Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 09:39

Ομιλία Πούπουζα στο Σχολείο Τουρισμού: “Η Μεσσηνία ασφαλής για τουριστικές επενδύσεις”

Γράφτηκε από την

  

Η Μεσσηνία είναι ένας ασφαλής νομός για τουριστικές επενδύσεις και διακοπές.

Η παραβατικότητα σε ό,τι αφορά τις κλοπές ή σοβαρά αδικήματα όπως είναι οι ανθρωποκτονίες βαίνει συνεχώς μειούμενη, διασφαλίζοντας ένα σίγουρο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδυτών και επισκεπτών. Αυτό το μήνυμα πέρασε στο ακροατήριο που παρακολούθησε το απόγευμα της Τρίτης την ομιλία του στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού, στο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας. 

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής προσκλήθηκε ώστε να μιλήσει για την ασφάλεια στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού. Στα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε καταγράφονται φέτος στη διάρκεια της χρονιάς 4 περιπτώσεις κλοπών σε ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μεσσηνία. Αλλά και συνολικότερα σε ό,τι αφορά τις κλοπές στο νομό, φέτος το πρώτο δεκάμηνο έχουν καταγραφεί 617, πέρυσι όλη τη χρονιά 692, ενώ 840 καταγράφηκαν το 2017. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2011 στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 1.479 κλοπές δίνοντας έτσι τη διαφορά στην παραβατικότητα στο νομό με το πέρασμα των χρόνων.
Σε ό,τι αφορά σοβαρότερα αδικήματα όπως οι ανθρωποκτονίες, στην περιφέρεια του Νομού Μεσσηνίας διαπράχθηκαν μία το 2017, μία το 2018 και δύο φέτος το πρώτο δεκάμηνο, που όμως η μία αφορούσε τη δολοφονία ενός άνδρα από τη γυναίκα του στο σπίτι τους όταν αυτή τον περιέλουσε με βραστό νερό και η άλλη τη δολοφονία από έναν Γερμανό κάτοικο Τριφυλίας της συζύγου του. Ενδεικτικά ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι το 2011 διαπράχθηκαν 4 ανθρωποκτονίες.   

Νωρίτερα, ο ταξίαρχος ξεκινούσε την ομιλία του κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην παραβατικότητα και αναλύοντας την κουλτούρα ασφάλειας στη σύγχρονη κοινωνία, όπου -τόνισε- είναι σημαντικό να γίνει συνείδηση στον πολίτη ότι πρέπει να παίρνει μέτρα προστασίας -“όποιος επιθυμεί ειρήνη ετοιμάζεται για πόλεμο” ανέφερε χαρακτηριστικά- και παράλληλα να συνεργάζεται με την Αστυνομία, αλλάζοντας νοοτροπία και προβάλλοντας ως προτεραιότητα το “εμείς αντί του εγώ”. Ανέλυσε ακόμη τις πηγές κινδύνου σε ξενοδοχειακές μονάδες, όπως μπορεί να είναι ακατάλληλες εγκαταστάσεις ευάλωτες σε φυσικές καταστροφές, ακατάλληλο προσωπικό που μπορεί να βλάψει τον πελάτη ή και κίνδυνοι από ακατάλληλα προϊόντα από τους προμηθευτές. Επίσης, στο κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλειας αναφέρθηκε στο πώς μπορούν να παρθούν μέτρα φύλαξης των χώρων, χωρίς να περιορίσουν την ελευθερία του πελάτη ή να αισθανθεί άβολα.

Ν.Κ.