Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 09:01

Χωρίς ακυρώσεις τα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία παρά την ματαίωση των καρναβαλιών

Γράφτηκε από την
Χωρίς ακυρώσεις τα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία παρά την ματαίωση των καρναβαλιών

 

 

Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Αντιθέτως και παρά την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, και παράλληλα, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας ευέλικτων προγραμμάτων προβολής του τουριστικού προϊόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ένωσης Δημήτρης Καραλής:

«Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε από τα μέλη της, δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις στις κρατήσεις δωματίων το τριήμερο των απόκρεω, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η πληθώρα των εναλλακτικών ενδιαφερόντων της περιοχής αποτελεί σταθερό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών.

Ειδικά στο τριήμερο της αργίας αναμένεται να επισκεφθούν τη Μεσσηνία αρκετοί Ελληνες, και αναμένεται να συμβάλουν εκτός των άλλων οι καλές καιρικές συνθήκες, παρά το γεγονός της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων για λόγους δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής έχουν προετοιμαστεί με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εκδρομέων.

Με την ευκαιρία, η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας επισημαίνει την ανάγκη αναπροσαρμογής των πρακτικών σχεδίασης και προσέγγισης των τουριστικών αγορών, λαμβάνοντας υπόψη οι αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτείας τις διαμορφούμενες κάθε στιγμή συνθήκες -όπως στην σημερινή συγκυρία λόγω του κορονοϊού- έτσι ώστε τα μηνύματα που θα εκπέμπονται και οι στρατηγικές που θα ακολουθούνται να έχουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα.

Τα στερεότυπα με τις γενικόλογες αναφορές και τις περιγραφόμενες δράσεις με αμφίβολη επιτυχία πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους σε ευέλικτα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις σημερινές ανάγκες που απαιτούν γνώση, ενημέρωση και ταχύτητα στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και οι εμπλεκόμενοι ΟΤΑ και συλλογικοί φορείς οφείλουν να επανασχεδιάσουν το τουριστικό μέλλον της περιοχής στη βάση των νέων δεδομένων και τάσεων της ταξιδιωτικής αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται εξαιτίας του ανταγωνισμού, της εξειδίκευσης της ζήτησης, αλλά και των κάθε λογής ασύμμετρων απειλών που προκύπτουν».


NEWSLETTER