Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:03

Εσπασε κάθε ρεκόρ η κίνηση του τριημέρου στην Καλαμάτα (βίντεο)

Εσπασε κάθε ρεκόρ η κίνηση του τριημέρου στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

“Το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν το κάτι άλλο” τόνισε ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, παρά την ακύρωση του καρναβαλιού.

Και επιβεβαιώνοντας την πολύ μεγάλη κίνηση από τους επισκέπτες της πόλης, σχολίασε: “Τολμώ να πω ότι στα 16 χρόνια που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Παραλία της Καλαμάτας ίσως να ήταν το καλύτερο τριήμερο Καθαράς Δευτέρας”.

Ο Ανδρ. Ζαγάκος, αφού ανέφερε πως “το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας παραδοσιακά είναι από τα δυνατότερα τριήμερα της χρονιάς”, σημείωσε: “Το φετινό, όμως, πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, οι επισκέπτες της πόλης ήταν πάρα πολλοί. Ξέρουμε ότι τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα και ότι δεν είχαμε τρομερές ακυρώσεις, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων. Αυτό φάνηκε στην παραλιακή ζώνη και μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να κινηθούμε.

Το διαμάντι της πόλης είναι η παραλιακή ζώνη. Χρειάζεται φροντίδα και από μας τους επαγγελματίες και από τη δημοτική αρχή και από όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό”. Παρατήρησε μάλιστα ότι “την ώρα αιχμής ήταν περισσότερο και από τον Αύγουστο” και συμπλήρωσε:

“Θεωρούμε ότι είναι από τα καλύτερα τριήμερα, γιατί είναι το πρώτο που ο κόσμος ξεφεύγει από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εχουν περάσει 2 μήνες κι έτσι πραγματικά, αν ο καιρός είναι καλός, όπως ήταν το τριήμερο αυτό, ξεσκάει, βγαίνει, και είναι η πρώτη μεγάλη απόδραση πριν έρθει το καλοκαίρι”.

Οσον αφορά τις 25 Μαρτίου και το Πάσχα, ο Ανδρ. Ζαγάκος εξέφρασε την πίστη ότι “αν μπορέσει να μας δώσει κάτι τέτοιο και το τριήμερο 23-24-25 Μαρτίου, και το Πάσχα πια, θα μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν φέτος ξεκίνησε από τις αρχές Μάρτη. Πραγματικά μπορεί να έχουμε αυτή την τύχη, και μας οδηγεί στο ότι 10-15 τέτοια τριήμερα το χρόνο θα δώσουν στην πόλη την ανάσα που χρειάζονται οι επαγγελματίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν στις επιχειρήσεις τους”.

Για την υπόλοιπη Καλαμάτα, επεσήμανε πως “το θεωρούσα δεδομένο - και το ιστορικό και το αστικό κέντρο πήγαν πάρα πολύ καλά”. Και διευκρίνισε: “Ο κόσμος κινήθηκε, ο επισκέπτης αποκτά ένα συνεχές ενδιαφέρον. Ηρθαν φίλοι, ένα ζευγάρι πελάτες από την Κρήτη, οι οποίοι διέσχισαν όλη την πόλη, έχοντας παντού κάτι να κάνουν. Από το να κινηθούν στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου -είδα πολλούς ανθρώπους να επισκέπτονται το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς της πόλης-, να έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον η πλατεία, και να καταλήγουν στην Παραλία, που ήταν η επιλογή τους για φαγητό ή χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα”.

Γ.Σ.