Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 19:44

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για τα μέτρα στον τουρισμό: ”Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν"

Γράφτηκε από την
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για τα μέτρα στον τουρισμό: ”Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν"


"Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν". Με αυτή τη φράση εκφράζει την απογοήτευσή της για τα κυβερνητικά μέτρα επανεκκίνησης του τουρισμού η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Καραλής, τονίζεται ότι η κυβέρνηση μη ορίζοντας υγειονομικά πρωτόκολλα μεταθέτει την ευθύνη στις επιχειρήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Οι εξαγγελίες του υπουργού Τουρισμού δεν πρόσθεσαν νεότερα και σημαντικά στοιχεία και μας κρατούν δέσμιους των επιδημιολογικών κριτηρίων, τα οποία μπορεί να μας θωράκισαν ως λαό από την πανδημία, δεν μας άφησαν όμως περιθώρια να ανασάνουμε οικονομικά, αφού ο ορίζοντας εξακολουθεί να είναι θολός ως προς τα οικονομικά μέτρα στήριξης. Η συνεχιζόμενη ασάφεια τόσο ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τελικά θα ισχύσουν για τα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα όσο και για τους "διαύλους" που θα ανοίξουν με τις αεροπορικές συνδέσεις από το εξωτερικό, προκαλούν έντονο προβληματισμό στον κλάδο των επιχειρήσεων φιλοξενίας. Σε ό,τι αφορά όμως την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων διαπιστώνουμε ότι, εν τέλει, "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν".  
Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας χωρίς εγκεκριμένα πρωτόκολλα που να είναι συμβατά και αποδεκτά ώστε να αποτραπεί ο οιοσδήποτε κίνδυνος, μεταθέτοντας τις ευθύνες στις επιχειρήσεις μας μαζί με τα οικονομικά βάρη που καλούμαστε να επωμιστούμε οδηγούμενοι σε νέους δανεισμούς από τις τράπεζες. Και όλα αυτά με μόνο στόχο την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας και με "όχημα" τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
Εμείς, από την πλευρά μας, αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή, κάνουμε την ανάλογη προετοιμασία στα ξενοδοχεία μας και ζητάμε σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας από όλους τους αρμόδιους παράγοντες της πολιτείας, τους θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες να χαράξουμε από κοινού το δρόμο που θα ακολουθήσουμε για την τρέχουσα περίοδο, καθώς και για την προετοιμασία της επόμενης χρονιάς. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα επιδεινώσει το ήδη βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις του τουρισμού".


NEWSLETTER