Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 09:23

Με ελκυστικές τιμές άνοιξαν τα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Ανοιξαν ή ανοίγουν εντός της εβδομάδας, με ελκυστικές τιμές και έχοντας στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα, ενώ αντίθετα παραμένουν κλειστά πολλά ξενοδοχεία στην υπόλοιπη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, παραμένει κλειστό το 60% των ξενοδοχείων του νομού, καθώς "τα ξενοδοχεία άνοιξαν χωρίς τουρίστες από το εξωτερικό" και η εγχώρια κίνηση δύσκολα θα φθάσει στα επίπεδα μιας κανονικής σεζόν. Υπενθυμίζουμε ότι χθες άνοιξαν τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, ενώ τα εποχικά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου. Επομένως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Μεσσηνία θα φιλοξενηθούν μόνο Ελληνες επισκέπτες στα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας.

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της "Ε" στις διαδικτυακές πλατφόρμες, οι τιμές για το τριήμερο είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην Καλαμάτα δίκλινο δωμάτιο από 55 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχείο 3 αστέρων έως 178 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Στη Μεσσήνη ο επισκέπτης μπορεί να βρει ξενοδοχείο από 43 ευρώ, στην Πυλία από 40 ευρώ και στη Μάνη από 50 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης θα λειτουργήσουν το τριήμερο μόνο 20 ξενοδοχεία, ενώ κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα λειτουργούσε τριψήφιος αριθμός καταλυμάτων.

Θ.Λ.