Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:23

Η Aegean ακύρωσε τις πτήσεις του Αυγούστου από Καλαμάτα: Σήμερα οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες

Γράφτηκε από τον

Οι διεθνείς πτήσεις από Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βαρσοβία και Ζυρίχη που αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είναι ουσιαστικά οι πρώτες της φετινής τουριστικής σεζόν, αφού οι συνδέσεις που είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο διακόπηκαν βίαια εξαιτίας του κορονοϊού.

Κανένας όμως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τη συνέχεια της σεζόν, ειδικά μετά τη χθεσινή απόφαση της Aegean να ματαιώσει όλες τις αυγουστιάτικες διεθνείς πτήσεις από και προς Καλαμάτα, ενώ ήδη έχει ακυρωθεί το πρόγραμμα του Ιουλίου της ίδιας εταιρείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε εβδομαδιαία βάση οι περισσότερες πτήσεις έρχονται από την Πολωνία (δύο από Βαρσοβία και μία από Κρακοβία και Γκντανσκ) και τη Γερμανία (μία πτήση την εβδομάδα από Φρανκφούρτη, Μόναχο και Ντίσελντορφ). Η σύνδεση με Πολωνία ενισχύθηκε στο... παρά πέντε με τρεις νέες πτήσεις της πολωνικής εταιρείας Polish Airlines LOT για Βαρσοβία και Κρακοβία που προστέθηκαν στην προγραμματισμένη από το χειμώνα πτήση της Ryanair για Γκντανσκ.

Σε κάθε περίπτωση μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληρότητα που θα παρουσιάσουν οι πτήσεις, αφού το βραχυπρόθεσμο μέλλον τους θα κριθεί από τον αριθμό των επιβατών που θα ταξιδέψουν από και προς Καλαμάτα. Με αγωνία επίσης αναμένεται η απόφαση για την έναρξη των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πέρυσι 1 στους 3 επιβάτες πτήσεων που αφίχθησαν στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" ήταν Βρετανός.

Οσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης δηλώνει στην "Ε" ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να εφαρμόσει αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας.

Οι προγραμματισμένες μέχρι τις 10 Ιουλίου πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, η ώρα άφιξης και αναχώρησής τους, καθώς και ο αριθμός θέσεων ανά πτήση παρουσιάζονται στον πίνακα.