Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 07:33

Τουριστικός σχεδιασμός χωρίς Μεσσήνιους

Γράφτηκε από την
Τουριστικός σχεδιασμός χωρίς Μεσσήνιους

Χωρίς τους Μεσσήνιους ξενοδόχους σχεδιάζεται το μέλλον του τουρισμού στην Πελοπόννησο, αφού σε συνάντηση που έγινε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου μεταξύ εκπροσώπων ξενοδοχειακών φορέων και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δεν είχε προσκληθεί η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας. Αυτό τουλάχιστον είπε μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ξενοδόχων όταν ρωτήθηκε από την "Ε". Διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν τους ειδοποίησε, ενώ παρά τις επίμονες προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο της ένωσης Σπύρο Λαγωνικάκο.


Οσον αφορά την συνάντηση, οι πρόεδροι των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Αρκαδίας Κ. Μαρινάκος, Λακωνίας Δ. Πολλάλης, Επαρχίας Αργους Π. Κουτσόπουλος, Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας Δ. Παππάς και Ναυπλίου Π. Μωριάτης τόνισαν στον Πέτρο Τατούλη την ανάγκη για την κατάρτιση ενός κεντρικού τουριστικού σχεδιασμού για την προβολή και ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την πτωτική τάση που παρατηρείται στον τουρισμό. Επίσης ενημερώθηκαν και για την πορεία του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μαρινάκος επισήμανε την επιβεβλημένη αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, με αποκλειστικό στόχο την κατάρτιση ενός εμπεριστατωμένου Κεντρικού Τουριστικού Σχεδιασμού για την προβολή και ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκε και ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, ο οποίος επιπρόσθετα, υποστήριξε την άποψη ότι η διοικητική διαίρεση της Πελοποννήσου δημιουργεί σύγχυση στην τουριστική αγορά και ως εκ τούτου, για την ουσιαστικότερη ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού, θα πρέπει η Πελοπόννησος να αντιμετωπίζεται ως ενιαίος προορισμός.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Επαρχίας Αργους Πέτρος Κουτσόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύμπραξης σύσσωμου του ξενοδοχειακού δυναμικού της Πελοποννήσου με όλα τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, με σκοπό τη σύσταση ενός κεντρικού οργάνου, που θα έχει ως κυρίαρχο θεσμικό ρόλο την αποτελεσματικότερη διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία ενημέρωσε τους ξενοδόχους για την εξέλιξη του τουριστικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, καθώς και για την πορεία των έργων υποδομής (λιμάνια - μαρίνες - αεροδρόμια - οδικοί άξονες κ.λπ.).


NEWSLETTER