Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 08:15

Σύσκεψη για τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στήριξη πτήσεων από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στήριξη πτήσεων από αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Η στήριξη αεροπορικών εταιρειών μέσω ενεργειών marketing, με στόχους τη διατήρηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και την προσέλκυση νέων εταιρειών, συζητήθηκε στη σύσκεψη για θέματα τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε  προχθές υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οσον αφορά την οικονομική στήριξη του συνεδρίου του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV), στο τέλος του φετινού Οκτωβρίου, στην περιοχή της Πυλίας, τονίστηκε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οφέλη για την τουριστική προβολή όλης της Πελοποννήσου, καθώς στο πλαίσιο του συνεδρίου περιλαμβάνεται tour τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Ακόμα, έγινε ενημέρωση για την προσπάθεια επανάκαμψης του Ράλι Ακρόπολις στην Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία στο Ναύπλιο τουριστικού περιπτέρου υποδοχής επισκεπτών, καθώς και για την προκήρυξη διαγωνισμού για το DMS / Destination Management System (Σύστημα διαχείρισης προορισμού).

Συζητήθηκε, επίσης, η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) που αφορά την πολιτιστική διαδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με κατάθεση προτάσεων για την προσθήκη και άλλων δυνητικών διαδρομών.

Παράλληλα, εξετάστηκαν αφ’ ενός οι δυνατότητες που δίνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Blue Economy για την ένταξη καταδυτικών πάρκων και τη βελτίωση λιμενικών υποδομών και αφ’ ετέρου η ενδεχόμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ έργων όπως ο ψηφιακός DMO / Destination Management Οrganization (οργανισμός διαχείρισης του προορισμού).


NEWSLETTER