Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 08:41

60 Σουηδοί για γκολφ και διακοπές στη Μεσσηνία με την πρώτη πτήση της Aegean

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη πτήση τουριστών σε όλη την Ελλάδα για τη φετινή περίοδο, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Καλαμάτα. Ηταν η πτήση της Aegean που εγκαινίασε τη σύνδεση της Μεσσηνίας με τη Σουηδία, η οποία θα συνεχιστεί με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα έως και τα τέλη Νοεμβρίου. Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έφθασαν 60 τουρίστες που θα κάνουν διακοπές και θα παίξουν γκολφ στην Costa Navarino. Η υποδοχή τους έγινε σε εορταστικό κλίμα και διάχυτη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο. Ανθρωποι του τουρισμού εξέφρασαν την πίστη ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή τουριστικά για τη Μεσσηνία και θα αποτελέσει την απαρχή της ανάπτυξης.

Τους Σουηδούς τουρίστες υποδέχθηκαν κοπέλες από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας με παραδοσιακές φορεσιές και τους προσφέρθηκαν εδέσματα από τοπικά προϊόντα -οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις ελιές Καλαμών- και κρασιά της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης παρατήρησε ότι είναι πολύ σημαντικό η έναρξη της τουριστικής σεζόν να γίνεται από την Καλαμάτα κι επεσήμανε πως Costa Navarino και Aegean μας έβαλαν στον τουριστικό χάρτη.

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Θανάσης Ψαρούλης που έζησε πολλά χρόνια στη Σουηδία και ήταν επιβάτης της πτήσης, αφού ανέφερε ότι είναι η πρώτη πτήση υποδοχής τουριστών που γίνεται στην Ελλάδα, σημείωσε ότι χάρις στην Costa Navarino η Μεσσηνία μπήκε στον τουριστικό χάρτη της Σκανδιναβίας. Ενημέρωσε πως οι πωλήσεις πάνε καλά στη Μεσσηνία. Επεσήμανε ότι «όλες οι εφημερίδες προβάλλουν τη Μεσσηνία. Περιοδικό εφημερίδας με μεγάλη κυκλοφορία είχε αφιέρωμα 20 σελίδων για τη Μεσσηνία. Και στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις θα συνεχιστεί η καμπάνια και η προβολή».

Ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης εκτίμησε ότι φέτος θα διπλασιαστεί η κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και θα δουλεύουν από το πρωί έως αργά το βράδυ. Εξέφρασε την πίστη ότι τα κέρδη θα είναι μεγάλα. Είναι η χρονιά για να γυρίσουμε σελίδα και να πετύχουμε την ανάπτυξη. Και παρατήρησε ότι η αύξηση της κίνησης θα ανεβάσει το επίπεδο του αεροδρομίου και θα είναι καλύτερα για τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Καλαμάτας Πόλα Κούλη, αφού ευχήθηκε καλή σεζόν σε όλους, παρατήρησε ότι «έχει γίνει καλή δουλειά στις Σκανδιναβικές Χώρες. Η Μεσσηνία θα απογειωθεί».