Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 07:48

Βάση της Aegean η Καλαμάτα με 12 πτήσεις την εβδομάδα

Γράφτηκε από τον

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας γίνεται η 7η βάση της Aegean και θα πραγματοποιεί από αυτό 12 πτήσεις την εβδομάδα προς 9 προορισμούς σε 5 διαφορετικές χώρες. Η Aegean στηρίζει τον τουρισμό και την Costa Navarino κι επεκτείνει την τουριστική σεζόν, που αρχίζει τώρα και θα διαρκεί 8 και πλέον μήνες. Αυτά τόνισαν ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης και ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, που ήρθαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Καλαμάτας με την πρώτη πτήση από το Μόναχο, η οποία έφερε τους πρώτους Γερμανούς τουρίστες της χρονιάς για την Costa Navarino.

 

Ρεπορτάζ
Γιάννης Σινάπης

Την πτήση υποδέχθηκαν σύσσωμοι οι επικεφαλής των τοπικών αρχών και φορέων, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Τριφυλίας, βουλευτές  δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κι εκπρόσωποι του τουρισμού.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε, ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτ. Βασιλάκης τόνισε ότι η εταιρεία δημιουργεί στο αεροδρόμιο Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" την 7η βάση της. Παρατήρησε ότι η Aegean στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό στα δύσκολα χρόνια και κατάφερε να τριπλασιάσει τους ξένους επισκέπτες τα τελευταία 5 χρόνια. Επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει πάει καλά και ποσοτικά και ποιοτικά και σημείωσε πως η Costa Navarino με τα 2 γήπεδα γκολφ δημιουργεί όχι μόνο ποιοτική αναβάθμιση, αλλά επέκταση της τουριστικής σεζόν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για πρώτη φορά ξεκινάει το Μάρτιο σ’ αυτή την περιοχή η τουριστική περίοδος και θα πάει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου, άπιαστο όνειρο για ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές». Επεσήμανε ότι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας θα υπάρχει μόνιμα αεροπλάνο από αρχές Απριλίου που θα κάνει την εβδομάδα 12 πτήσεις σε 9 προορισμούς σε 5 διαφορετικές χώρες: Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Ροστόφ, Καζάν), Σουηδία (Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Ουκρανία (Κίεβο), Γερμανία (Μόναχο). Εκτίμησε ότι είναι μια πολύ καλή αρχή και παρατήρησε πως πέρα από την Costa Navarino, η επιτυχία οφείλεται και στην πολύ καλή συνεργασία των φορέων του τουρισμού με την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και μέλος του Δ.Σ. της Aegean, τόνισε ότι γίνεται πραγματικότητα αυτό που ο αείμνηστος πατέρας του σχεδίαζε, όταν έβαζε κυκλάκι στην Καλαμάτα σε κάθε πτήση τους. Παρατήρησε ότι «φέτος θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση σε πτήσεις από την Ευρώπη» Και προέτρεψε τους ανθρώπους του τουρισμού να δώσουν τον καλό τους εαυτό «για να κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση». Ευχαρίστησε τους επικεφαλής της Aegean Θεόδωρο και τον Ευτύχη Βασιλάκη, καθώς και το Δημήτρη Γερογιάννη, που βοήθησαν την προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με μεγάλα ρίσκα για την εταιρεία.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι τα φτερά της Aegean δίνουν φτερά στη Μεσσηνία. Ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης επεσήμανε ότι η Μεσσηνία χάρις στην Aegean και την Costa Navarino θα πάει ψηλά, εκεί που της αξίζει. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης μετέφερε χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη.