Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 21:57

Ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Με εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, έδρα τη Λαμία και ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα, θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις, που από φέτος επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC.

Αυτό ανακοινώθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, "μετά από σύσκεψη που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της Motorsport Greece που θα είναι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργαννισμού Τουρισμού Δημήτρη Φραγκάκη, των περιφερειαρχών Αττικής Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και των δημάρχων Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Λαμιέων Ευθύμη Καραΐσκου, και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη”.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ:

“Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος αναφέρθηκε στον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του ιστορικού αγώνα στο WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.
Ο κ. Φραγκάκης υπερθεμάτισε για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, την τόνωση που θα δώσει τουριστικά στη χώρα μας και την παγκόσμια προβολή που θα κεφαλοποιήσει η Ελλάδα.
Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για κάθε βοήθεια της Περιφέρειας, όπου χρειαστεί, ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη και οι κ.κ. Σπανός και Νίκας συμφώνησαν στην φιλοσοφία και λογική να «απλωθεί» ο αγώνας, διαφημίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μοναδικά μέρη των τριών Περιφερειών.
Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πέφτουν και πάλι στην Αθήνα, σε μία διοργάνωση που προβάλλει, βέβαια, ολόκληρη τη χώρα και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για να αναβιώσει και να αναδειχθεί ο θεσμός".

(Φωτογραφία αρχείου)