Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 08:09

Το επόμενο βήμα της Costa Navarino: Παραθεριστική κατοικία στον άμεσο σχεδιασμό

Γράφτηκε από την

Η παραθεριστική κατοικία, κυρίως για ευκατάστατους Ευρωπαίους, βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Costa Navarino και ήδη εξετάζονται σε σοβαρή βάση οι τρόποι υλοποίησής τους. Στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα κράτη του κόσμου υπάρχει ενδιαφερόμενο αγοραστικό κοινό για μόνιμες διακοπές στη Μεσόγειο αλλά τα πράγματα… φρενάρει το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα. 

 

Μέσα στο καλοκαίρι πάντως το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και σε αυτή τη βάση θα τεθούν και οι ρυθμοί με τους οποίους η Costa Navarino θα κινηθεί στους τομείς των κατασκευών και των πωλήσεων.

Το πρώτο πρόγραμμα παραθεριστικών κατοικιών θα αναπτυχθεί στο Ρωμανού, όπου από την ίδρυση της ΠΟΤΑ προβλέπεται δόμηση 17.500 τ.μ., ενώ πέραν αυτών, με τη νέα νομοθεσία, δικαίωμα πώλησης υπάρχει και για μέρος του ήδη κατασκευασμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και υπάρξει παλινόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές, είναι δυνατόν μέσα στο 2014 οι νέοι ιδιοκτήτες να παραλάβουν για χρήση τις κατοικίες τους, επιλέγοντας ανάμεσα σε 4 τύπους, ανάλογα με τη μορφή και το μέγεθος που επιθυμούν.

Στην όλη υπόθεση, η οποία θα δώσει πιο ισχυρό όνομα για τη Μεσσηνία ανάμεσα στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, σημαντική είναι η βοήθεια των νέων αεροπορικών συνδέσεων της Aegean και άλλων εταιρειών με πολλούς βασικούς κόμβους της Ευρώπης, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι πτήσεις προς Καλαμάτα από Στοκχόλμη και Μόναχο.