Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 09:06

Στις άγονες γραμμές η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος

Γράφτηκε από τον
Στις άγονες γραμμές η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 122 ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας, ανάμεσά τους και η Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος Κρήτης, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, για το εν λόγω δρομολόγιο η πρόσκληση γίνεται για δύο δρομολόγια την εβδομάδα και αφορά αρχικά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 31 Οκτωβρίου 2022 με διάρκεια έως και 5 χρόνια. Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία έληγε στις 14 Μαΐου, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό εάν κατατέθηκε κάποια προσφορά.

Να σημειωθεί ότι τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή Καλαμάτα - Κρήτη έγινε το 2017 από το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος”, με τα ελάχιστα τότε δρομολόγια να διακόπτονται μεσούσης της θερινής περιόδου.

Αυτό που έχει το δικό του ενδιαφέρον πάντως είναι η θετική στάση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου για… αναβίωση της γραμμής Καλαμάτα - Κρήτη. 

Χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα neoiorizontes.gr αναφέρει: “Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου επικροτεί την απόφαση του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, να υπογράψει την άδεια για εκδήλωση ενδιαφέροντος κάλυψης της γραμμής Κίσσαμος-Καλαμάτα. Τώρα περισσότερο από ποτέ που η οικονομία μας βιώνει μεγάλες πιέσεις και η ανάκαμψή της εξαρτάται από τον άμεσο τουρισμό, είναι επιτακτική η ανάγκη η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή να επαναδρομολογηθεί γιατί θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.Τα οφέλη από οικονομικής και τουριστικής πλευράς θα είναι μεγάλα, καθώς θεωρούμε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας ως νότια πύλη εξόδου, μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας θα παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας όσο και στη μεταφορά προϊόντων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι φορείς στην άμεση δρομολόγηση του πλοίου και παράλληλα στην προβολή του δρομολογίου, ευελπιστώντας φυσικά να υπάρξει σύντομα εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλοιοκτήτριες εταιρείες. Η Κίσσαμος τα τελευταία χρόνια διαγράφει μια μεγάλη ανοδική πορεία και εμείς παραμένουμε σταθεροί στην άποψη ότι με συλλογική προσπάθεια και επιμονή θα καταφέρουμε να καταστεί κορυφαίος ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός”.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER