Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 09:06

Μισοί Ελληνες, μισοί ξένοι αγοραστές στην Costa Navarino - Δύο βίλες αγόρασε ο Γ. Αντετοκούνμπο

Γράφτηκε από την

 

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο αγόρασε δύο υπό κατασκευή  πολυτελείς κατοικίες στη νέα γειτονιά των Rolling Greens της Costa Navarino.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την είδηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στην "Ε" στις 6 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν πωληθεί και οι 43 βίλες των Rolling Greens που πρωτολανσαρίστηκαν τον Ιούνιο του 2020 και αναμένεται να παραδοθούν το α’ τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περίπου 80 κατοικίες σε τρεις γειτονιές εντός του Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino, με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, στους ελαιώνες, στους γύρω λόφους, αλλά και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course. Πάνω από 70 βίλες έχουν ήδη πωληθεί ή έχουν δεσμευτεί με προκαταβολή, εκ των οποίων πέντε έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι υπόλοιπες είναι υπό κατασκευή. Οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονται από την Ελλάδα και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενδεικτικά από χώρες όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστρία. Αριθμητικά, οι αγοραστές είναι περίπου 50% Ελληνες και 50% ξένοι, ωστόσο σε αξία επένδυσης η ζυγαριά είναι υπέρ των ξένων σε ποσοστό 65%-35%, γεγονός που επιβεβαιώνει και το μεγάλο ενδιαφέρον. Σημειωτέον ότι οι τιμές στις πολυτελείς βίλες κυμαίνονται από 3 έως 10 εκατ. ευρώ. Επειδή μάλιστα η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά, η ΤΕΜΕΣ επισπεύδει τώρα την ανάπτυξη καινούργιων οικιστικών προϊόντων".