Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 08:15

"Χρυσοί Σκούφοι 2022" σε δύο εστιατόρια της Μεσσηνίας

"Χρυσοί Σκούφοι 2022" σε δύο εστιατόρια της Μεσσηνίας

Δύο εστιατόρια της Μεσσηνίας αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας στο διαγωνισμό "Χρυσοί Σκούφοι 2022" που διοργανώνει το "Αθηνόραμα".

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν στην κατηγορία "Ελληνική σύγχρονη κουζίνα" το εστιατόριο "Anama" που λειτουργεί στη Γιάλοβα και το "Kooc Taverna Secrets" που λειτουργεί στην Costa Navarino.

Για το "Anama" η ιστοσελίδα του διαγωνισμού αναφέρει: "Ο παλιός βιομηχανικός χώρος του συνεταιρισμού Μεσσηνίας για την παραγωγή σταφίδας μεταμορφώθηκε σε fine dining εστιατόριο διά χειρός Χρύσανθου Καραμολέγκου. Ο βραβευμένος σεφ διαχειρίζεται με μαεστρία τα μεσσηνιακά υλικά και προσδίδει ζωντάνια και γευστική ανάταση σε κλασικά πιάτα. Συνταγές της περιοχής, και όχι μόνο, περνούν από το γαστρονομικό του μικροσκόπιο και εκσυγχρονίζονται".

Για το "Kooc Taverna Secrets" η ιστοσελίδα του διαγωνισμού αναφέρει: "O Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος το εστιατόριο της Αγοράς της Costa Navarino και παρουσίασε ένα γαστρονομικό κρεσέντο υψηλών ντεσιμπέλ με άξονα την ελληνική κουζίνα, λεπτομερείς τεχνικές και τη «φώτιση» των μεσσηνιακών, και όχι μόνο, γηγενών υλικών. Στο μενού έχουμε μια αλληλουχία ευρηματικών twists που πάνε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ένα βήμα παρακάτω".