Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 14:00

Εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο “Δένθις” στην Αρτεμισία (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο “Δένθις” στην Αρτεμισία (Φωτογραφίες)

Με «άρωμα» αυθεντικής φιλοξενίας και κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου “Δένθις” στην Αρτεμισία.

Αποτελώντας τη νέα «έλευση» στις πανύψηλες διαδοχικές βουνοκορφές του Ταϋγέτου, η υποδομή, οι χώροι, οι υπηρεσίες, το προσωπικό αλλά πάνω απ’ όλα η ευνοϊκή του τοποθεσία ήρθαν να υπενθυμίσουν πως η ιδανική επιλογή για το χειμερινό τουρισμό αλλά και γι’ αυτούς που δεν αποχωρίζονται τη φύση ανεξαρτήτως εποχής, είναι μια “ανάσα” απ’ την Καλαμάτα και τις περιοχές της Μεσσηνίας ευρύτερα.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, τοπικοί παράγοντες του τόπου, ντόπιοι και επισκέπτες έδωσαν το παρών στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας αλμυρές και γλυκές γεύσεις που ετοίμασε το εστιατόριο του “Δένθις”. Πριν το κόψιμο της κορδέλας , το οποίο έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας Παναγιώτης Διονυσόπουλος, προηγήθηκε ο αγιασμός και εν συνεχεία οι χαιρετισμοί, κάνοντας την αρχή η  εκπρόσωπος του προσωπικού Παναγιώτα Παπαγεωργίου. Η ίδια, αφού αναφέρθηκε στις ήδη θετικές κριτικές που έχει αποσπάσει το ξενοδοχείο, τόνισε πως άπαντες πιστεύουν στο όραμα της επιχείρησης και σε αυτό θα βοηθήσουν όσο μπορούν. 

Ο διευθυντής του “Δένθις” Παναγιώτης Παυλάκος στάθηκε στο “στολίδι” της περιοχής, έτσι όπως το έχουν χαρακτηρίσει αυθόρμητα όπως είπε πολλοί κάτοικοι των κοντινών χωριών. Παράλληλα, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, όσους στηρίζουν την ιδέα πως το ξενοδοχείο αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία για την ανάδειξη του Ταϋγέτου. «Τα έξι χωριά μας θα γίνουν εστίες προσέλκυσης ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο όμορφο βουνό μας, το υψηλότερο της ορεινής Μεσσηνίας, καθώς οι πηγές του ποταμού Νέδοντα βρίσκονται στις “καρδιές” τους» σημείωσε, κάνοντας κάλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Δημοτική Αρχή να εστιάσουν την προσοχή τους στο κομμάτι αυτό του νομού. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παυλάκος παρέθεσε προς τους φορείς πέντε προτάσεις όπου σύμφωνα με τον ίδιο δεν απαιτούν εγκρίσεις και χρήματα. «Πρόκειται για την αποκάλυψη των τοιχίων αντιστήριξης των πρανών με αρχιτεκτονική του 1930, τα οποία περιβάλλουν το λόφο του χωριού από το 21ο έως το 23ο χλμ. της ΠΕΟ,  για την κίτρινη διαγράμμιση του δρόμου έως το 7ο χιλιόμετρο που πρέπει να συνεχιστεί ως τα όρια της Μεσσηνίας, την αφαίρεση των κλαδιών δέντρων που περιορίζουν την ορατότητα στον ίδιο δρόμο ως τα όρια του νομού, την τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα όπου χρειάζεται έως τα όρια της Περιφέρειας καθώς και για την ανάγκη να ακουστεί η πρόταση για την καθημερινή απομάκρυνση πεσμένων πετρών από το δρόμο» υπογράμμισε, εξηγώντας πως οι προτάσεις αυτές θα χαρίσουν οδική ασφάλεια, τόνωση του ηθικού των κατοίκων αλλά και ενθάρρυνση σε μελλοντικούς επενδυτές. «Σας καλούμε να αναδείξουμε την Ορεινή Μεσσηνία, το αξίζουν οι οροσειρές του Δυτικού Μεσσηνιακού Ταϋγέτου» σχολίασε.

O αντιδήμαρχος Οικονομικών Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης έδωσε τα εύσημα στο διευθυντή του “Δένθις” για το χρόνο και τον τόπο που επένδυσε, καθώς όπως σημείωσε, σε μια περίοδο μελαγχολίας και μαρασμού, ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει το παρών. «Είμαι βέβαιος πως το ξενοδοχείο αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή» επισήμανε. Τέλος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας αναφερόμενος στο “Δένθις” διευκρίνισε πως δεν είναι απλά ένα νέο ξενοδοχείο της Μεσσηνίας, έχοντας τη δυνατότητα να αναπτύξει την γύρω περιοχή, να την κάνει εύκολα προσβάσιμη και να δώσει ζωή στον τόπο.

ΔΕΝΘΙΣ, ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ

Στο 22ο χιλιόμετρο του φιδίσιου δρόμου απείρου κάλλους ανάμεσα στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη, το ξενοδοχείο των “4 εποχών” όπως ονομάζεται, “παντρεύοντας” το μοντέρνο με το παραδοσιακό, αποτελεί ένα σταθμό ανάπαυσης και αναζωογόνησης και μια αφετηρία νέων εξορμήσεων για τον εκάστοτε ταξιδιώτη. Το new entry στο χώρο της φιλοξενίας, υπόσχεται απολαυστικές στιγμές διαμονής, με το γυμναστήριο, τη θερμαινόμενη πισίνα-spa, το εστιατόριο, το μπαρ και το αίθριο, να εκτοξεύουν την εμπειρία σε νέα επίπεδα. Επιπλέον, οι γευστικές προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε τοπικά προϊόντα και ύλες αλλά και ο μυρωδάτοι καφέδες, είναι διαθέσιμοι σε οικονομικές τιμές πέρα από τους φιλοξενούμενους του “Δένθις” και για τους επισκέπτες της Αρτεμισίας, προσφέροντας το κάτι διαφορετικό από τις ταβέρνες του βουνού, έτσι ώστε να πληθύνουν οι επιλογές.

Επιπρόσθετα, για τον εσωτερικό χώρο το μελλοντικό πλάνο περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες αλλά και μουσικά events. Και επειδή ο χώρος δημιουργήθηκε με σκοπό όσοι το επιλέγουν να… φορτίζουν τις μπαταρίες τους, προνοήθηκε το ίδιο να ισχύει και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς διατίθεται φορτιστής δύο θέσεων.

Παράλληλα, το “Δένθις” επανασυστήνει με τον καλύτερο τρόπο την Ορεινή Μεσσηνία, έναν όρο όχι τόσο γνωστό λόγω της συνεχόμενης προβολής της θάλασσας, αλλά το δίχως άλλο ανερχόμενο, υπενθυμίζοντας πως η εξόρμηση στη φύση και κατ’ επέκταση στο βουνό δεν συνδέεται μόνο με όμορους νομούς, όντας ένας προορισμός πολλών εκπλήξεων, βασικό ζητούμενο για έναν ταξιδιώτη που αναζητά κάτι διαφορετικό από την πεπατημένη. Αναφορικά με τα δωμάτια, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μια κράτηση είναι η προσβασιμότητα και η εύκολη διαμονή για όλους.

Με γνώμονα έτσι τη λογική αυτή, ειδικό δωμάτιό για άτομα με αναπηρία δίνει την ευκαιρία και ίσα δικαιώματα σε όλους ώστε να απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις το χρόνο που θα περάσουν στους χώρους του ξενοδοχείου. Τις επιλογές συμπληρώνουν ακόμα δωμάτια που καλύπτουν όλα τα “θέλω” όπως το "Θέα”, το “Superior “ και φυσικά η σουίτα.


NEWSLETTER