Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 08:45

Χαμηλός βαθμός στη Google για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Χαμηλός βαθμός στη Google για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

 

Με χαμηλό βαθμό  και αρνητικά σχόλια αξιολογούν το Αεροδρόμιο Καλαμάτας στην πλατφόρμα της Google οι χρήστες του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με  έρευνα της Tourix, το 2023 η μέση βαθμολογία του Αεροδρόμιου Καλαμάτας το 2023 είναι 3,4 με άριστα το 5 και η βαθμολογία αυτή είναι η τρίτη χειρότερη στην Ελλάδα μετά του Αεροδρομίου Ηρακλείου που βαθμολογείται με 3,1 και του Αεροδρομίου Χίου που αξιολογείται με 3,2. Συνολικά όλα τα χρόνια η βαθμολογία του Αεροδρόμιου Καλαμάτας είναι 3,7 ενώ την καλύτερη βαθμολογία έχουν το "Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας και το Αεροδρόμιο Σάμου που αξιολογούνται με 4,4.

Το 2023 στην πλατφόρμα της Google μεταξύ άλλων γράφτηκαν και τα εξής σχόλια για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας (η σύνταξη και η ορθογραφία είναι των σχολιαστών):

«Σε ένα μικρό αεροδρόμιο φεύγουν ταυτόχρονα 3 πτήσεις. Είμαστε 600 άτομα σε 200 τετραγωνικά καθώς μόνο αφού είμαστε πάνω από 100 άτομα όρθιοι αποφάσισαν να ανοίξουν κ τη διπλανή αίθουσα αναμονής. Καμία οργάνωση. Κρίμα.» (πριν ένα μήνα)

«Βρώμικο άθλιο με αγενέστατους αστυνομικούς με κλειστά καφέ που αν περάσεις μέσα μάλλον θα πεθάνεις από την δίψα...καλύτερα να το κλείσετε είναι η χειρότερη δυσφήμιση για τον τόπο μας» (πριν ένα μήνα)

«Θα έγραφα 0. Δεν έχει τίποτα ούτε χαρτί τουαλέτας ούτε εξαερισμό ένα αεροδρόμιο απαράδεκτο για την Ελλάδα το χειρότερο που έχω δει μέχρι τώρα...» (πριν από δυο μήνες)

«Περιμένοντας να περάσει η ώρα για πτήση με δυο ώρες καθυστέρηση παρατηρώ : βρωμιά, εγκατάλειψη δεν υπάρχει καν ένας ήχος, μια υποψία μουσικής. Στον χώρο μετά τον έλεγχο δεν μπορείς να έχεις ούτε νερό καθώς ένα μοναδικό καφέ που υπάρχει είναι κλειστό. Διαθέτει ελάχιστους εργαζόμενους, λες κ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Κρίμα!!!!» (πριν οκτώ μήνες)

«Απαράδεκτο, παλιό και βρόμικο!» (πριν ένα μήνα)

«Απίστευτη βρωμιά. Δυσφήμιση για την Ελλάδα.» (πριν ένα μήνα)

«Μικρό αλλά οργανωμένο και καθαρό» (πριν από τέσσερεις μήνες)

«Να γίνει άμεσα ανακαίνιση» (πριν από τέσσερεις μήνες)

«Δυστυχώς, παρά το ωραίο προσωπικό, αυτό το αεροδρόμιο είναι κάθε άλλο παρά ενημερωμένο και πολύ μικρό. Δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις όταν αναχωρούν 2 αεροπλάνα ταυτόχρονα. Δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες (χώρος αφίξεων και αναχωρήσεων). Χωρίς επιχειρηματικό σαλόνι. Η προσφορά φαγητού είναι πολύ κακή. Λόγω της μεγάλης στοχευμένης τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή (Costa Navarino), η ανανέωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.» (πριν από τρεις μήνες)

«Μια αλλαγή σκηνικού γιατί είναι περισσότερο από άλλη εποχή, αλλά γρήγορος καθαρισμός αποσκευών. Μόνο μια τουαλέτα για άνδρες και γυναίκες. Μεγάλος χώρος στάθμευσης χωρίς επίβλεψη, αλλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι άμεσα προσβάσιμα.» (Πριν από τέσσερεις εβδομάδες)

«Αν διαβάσετε τα σχόλια θα καταλάβετε ένα αστέρι μου. Καθαρές τουαλέτες αλλά πολύ κακή συντήρηση. Δεν υπάρχει καθόλου σαπούνι για να πλύνω τα χέρια μου.. Με ένα μικρό μωρό χρειαζόμασταν το βρεφικό δωμάτιο, αλλά αυτό που προσφέρουν δεν είναι καν κοντά σε αυτό. Αυτή η αναθεώρηση δεν είναι εναντίον των ανθρώπων που εργάζονται εκεί καθώς δεν είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση. Παρακαλώ κάνε κάτι...» (πριν από δυο εβδομάδες)

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ TOURIX

Η ανάλυση της Tourix, εστιάζει στα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το Α’ Εξάμηνο του 2023 και στις αξιολογήσεις που έλαβαν από περισσότερους 11.000 χρήστες του διαδικτύου.

Η ανάλυση αναφέρει: Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν με βάση τις αξιολογήσεις χρηστών μέσα από την πλατφόρμα της Google κατά το Α’ Εξάμηνο του 2023 για τα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. Την πιο θετική εικόνα έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με αξιολόγηση 4.42 στα 5, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας με βαθμολογία 4.38. Ακολουθεί το αεροδρόμιο της Κω με 4.25, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση στη βαθμολογία αξιολόγησης για το 2023 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η τοπ 5άδα των αεροδρομίων της Ελλάδας με τις καλύτερες αξιολογήσεις για το Α’ Εξάμηνο του 2023 συμπεριλαμβάνει επίσης το αεροδρόμιο Χανίων (4.20) και το αεροδρόμιο Ζακύνθου (4.09)

 Στον αντίποδα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, εξακολουθεί να αποτελεί το αεροδρόμιο της Ελλάδας με τη χαμηλότερη βαθμολογία αξιολογήσεων και κατά το Α’ Εξάμηνο του 2023. Για την εγκυρότητα των στοιχείων έχουν συμπεριληφθεί στην κατάταξη αποκλειστικά τα αεροδρόμια που έχουν λάβει περισσότερες από 145 αξιολογήσεις και πάνω για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην ανάλυση της άποψης των επιβατών στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση της Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται διαχρονικά σε περισσότερες από 100.000 αξιολογήσεις χρηστών στην πλατφόρμα της Google, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι στην κορυφή της κατάταξης μαζί με το αεροδρόμιο της Σάμου. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν τα αεροδρόμια της Λήμνου, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 4.2 στα 5.

Αντιθέτως τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (με βαθμολογία 2.7), της Σαντορίνης (3.1) και της Μυκόνου (3.3) λαμβάνουν διαχρονικά τη χαμηλότερη βαθμολογία αξιολογήσεων ανάμεσα στα αεροδρόμια της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.»