Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 18:19

Tο INΣΕΤΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρωτιά των ξενοδοχείων σε ποιότητα - καθαριότητα

Tο INΣΕΤΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρωτιά των ξενοδοχείων σε ποιότητα - καθαριότητα

Ανάλυση: Θανάσης Λαγός

Με υψηλό  Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης (GRI) βαθμολογήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024  τα ξενοδοχεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατακτώντας την 4η θέση μεταξύ των 9 περιφερειών της Ηπειρωτικής Ελλάδας.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατατάσσεται στη 1η θέση με βάση τις βαθμολογίες  στη σχέση ποιότητας - τιμής και στην καθαριότητα ενώ κατατάσσεται τελευταία στην κατηγορία φαγητό και ποτό.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ: « Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με 91% αντίστοιχα και ακολουθεί η Θεσσαλία  με 90%. Έπονται η Δυτική Μακεδονία και η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 87% και η Κεντρική Μακεδονία και η Ήπειρος με 84% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Αττική με 83% και η Στερεά Ελλάδα με 81%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 91% στη δεύτερη θέση η Αττική με 88% και στην τρίτη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 87%. Έπονται η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος με 85% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Στερεά Ελλάδα με 75%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία με 97%, στη δεύτερη θέση η Ήπειρος με 95% και στην τρίτη θέση η Θεσσαλία, η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Πελοπόννησος με 93%. Έπονται η Κεντρική Μακεδονία με 88%, η Αττική με 87% και η Στερεά Ελλάδα με 86%. 

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος με 94% στη δεύτερη θέση η Ήπειρος με 92% και στην τρίτη θέση η Αττική και η Δυτική Ελλάδα με 90% αντίστοιχα. Έπονται η Κεντρική Μακεδονία με 86% και η Στερεά Ελλάδα με 85% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 83%. 

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 98%, στη δεύτερη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 96% και στην τρίτη θέση η Ήπειρος με 93%. Έπονται η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με 91%, η Αττική με 90%, η Δυτική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα με 87%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία με 85%. 

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα με 92%, στη δεύτερη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 90% και στην τρίτη θέση η Αττική με 89%. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος με 85% αντίστοιχα.