Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 09:27

Την πρώτη πτήση της Air France από Παρίσι υποδέχθηκε η Μεσσηνία

Την πρώτη πτήση της Air France από Παρίσι υποδέχθηκε η Μεσσηνία

 

Με την ελπίδα να ανοίξει μεγαλύτερους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης

Την πρώτη πτήση της Air France από το Παρίσι υποδέχθηκε η Μεσσηνία, στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, το μεσημέρι του Σαββάτου, με την ελπίδα να ανοίξει ακόμα μεγαλύτερους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, πολιτικών και φορέων του τουρισμού του νομού καλωσόρισαν τους Γάλλους επισκέπτες, δήλωσαν αισιόδοξοι για την αύξηση της κίνησης τη φετινή τουριστική περίοδο και την προοπτική της περιοχής κι επεσήμαναν την ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών, με πρώτη και καλύτερη αυτή του αεροδρομίου.

Μαζί με τον πιλότο της πτήσης που μίλησε για πολύ όμορφο ταξίδι και ωραίους ανθρώπους στην Ελλάδα, έκοψαν συμβολικά μια κορδέλα, εγκαινιάζοντας τις πτήσεις της Air France.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι “η σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι δείχνει τον ρυθμό ανάπτυξης του αεροδρομίου” και σημείωσε πως “αυτό τονίζει την ανάγκη να επισπεύσουμε τις διαδικασίες του εκσυγχρονισμού του”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εκτίμησε ότι “η σύνδεση με την πόλη του Φωτός επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή τουριστική προοπτική του τόπου μας” και παρατήρησε πως “ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, δίνει θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο”. Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη για κοινό αγώνα, “να εργαστούμε όλοι και να δώσουμε στη Μεσσηνία τουριστικά τη θέση που της αξίζει”, καθώς και “να γίνουν τα απαραίτητα τα σημαντικά έργα υποδομής, οι δρόμοι και η αναβάθμιση του αεροδρομίου”.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Οικονομάκου εξήρε τη βοήθεια της Air France σε κοινωνικές δράσεις στον τόπο μας.

Ο  πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής είπε ότι “η άφιξη της πρώτης πτήσης της Air France στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ευχάριστο γεγονός” και σημείωσε: “Η επιλογή των επιβατών να έρθουν στην περιοχή μας αποτελεί σοβαρή ένδειξη της τάσης που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές να στραφούν στη Μεσσηνία με το γραφικό φυσικό περιβάλλον και τον γενικότερο πλούτο των επιλογών που προσφέρει ο τόπος στον επισκέπτη του. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ανάγκη τόσο της συστηματικής προσέγγισης των αγορών με στρατηγική, όραμα και προοπτική όσο και της αναβάθμισης των υποδομών με σπουδαιότερη την επέκταση του αεροδρομίου, την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα ανοίξει κυριολεκτικά τις πύλες από το εξωτερικό, με ταξιδιώτες και επαγγελματίες που θέλουν να τονώσουν την περιοχή μας, αλλά δεν μπορούν λόγω των δικών μας αδυναμιών να ανταποκριθούμε σε όσα είναι αναγκαία να κάνουμε για την προσέλκυσή τους. Η πτήση της Γαλλικής εταιρείας μας γεμίζει με αισιοδοξία για την τουριστική προοπτική της περιοχής μας που, όπως διαφαίνεται, θα σημειώσει άνοδο στις αφίξεις εφέτος, ευελπιστώντας ότι θα καλύψει τις απώλειες της περυσινής χρονιάς”.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς παρατήρησε ότι με “τη νέα γραμμή της Air France αποδεικνύεται πόσο ελκυστική είναι η περιοχή μας”. Επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει λαμπρό μέλλον κι ενημέρωσε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές των 4 ενδιαφερόμενων σχημάτων και μέχρι τον Μάρτιο του 2025 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την αναβάθμισή του. Σημείωσε ότι “θα γίνει πολύ πιο σύγχρονο και πιο ασφαλές θα βελτιωθεί η εμπειρία των επισκεπτών” και δήλωσε αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική άνοδο, καθώς “μέχρι τώρα είναι με σημαντικό ποσοστό πάνω από πέρυσι”.

Ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης επεσήμανε ότι στόχος του φορέα “είναι να μην αφήσουμε μία μέρα να πάει χαμένη για την εξέλιξη, την επέκταση του αεροδρομίου”.

Τέλος, ο νέος αερολιμενάρχης Αντώνης Καλαντώνης δήλωσε ότι “ευελπιστούμε σε ακόμα περισσότερες πτήσεις”

Γ.Σ.