Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 09:17

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Το φθινόπωρο κρίνει τη σεζόν στη Μεσσηνία

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Το φθινόπωρο κρίνει τη σεζόν στη Μεσσηνία

Οι επισκέπτες του φθινοπώρου θα κρίνουν το πρόσημο της φετινής τουριστικής σεζόν στη Μεσσηνία καθώς την άνοιξη και το καλοκαίρι επικράτησαν ανάμεικτες τάσεις αύξησης και μείωσης της ταξιδιωτικής κίνησης σε σχέση με πέρσι.

Η κίνηση έκανε κοιλιά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αυξήθηκε κατακόρυφα τον Αύγουστο. Οι επιχειρήσεις προσδοκούν να ισοσκελίσουν τις απώλειες των πρώτων μηνών του καλοκαιριού το φθινόπωρο προσδοκώντας ότι φέτος θα έρθουν στη Μεσσηνία περισσότεροι Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τον Οκτώβριο ενώ από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο και το ο συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) θα πραγματοποιηθεί στο Costa Navarino.

Σύμφωνα με την εφαρμογή airdata-tracker του ΙΝΣΕΤΕ γ ια τον Σεπτέμβριο και το Οκτώβριο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» είναι προγραμματισμένες τακτικές διεθνείς πτήσεις 48.001θέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της  airdata-tracker φέτος το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένες 17.641 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο , θέσεις 9.300  τη Γερμανία, 5.313 θέσεις από τη Γαλλία , 4.528 θέσεις από την Ολλανδία, 3.654 θέσεις από την Ελβετία, 3.891 θέσεις από την Αυστρία και 1.730 θέσεις από την Ιταλία, 900 από τη Σουηδία, 696 από τη Φιλανδία και 348 από τη Δανία

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες φθινοπωρινές πτήσεις  στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» παρουσιάζονται στον πίνακα:

Θ.Λ.