Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 08:15

Τουριστική επένδυση Βαρδινογιάννη στην Ερμιόνη

Τουριστική επένδυση Βαρδινογιάννη στην Ερμιόνη

Τουριστική επένδυση ύψους 475 εκατ. ευρώ προωθεί στην Ερμιόνη, στην Πελοπόννησο, η εταιρεία Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε. του Ιωάννη Βαρδινογιάννη.

Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 1.714 στρεμμάτων της Πελοποννήσου Σύμφωνα με το φάκελο ο οποίος κατατέθηκε στην Enterprise Greece η επένδυση αφορά την ίδρυση ενός υπερπολυτελούς σύνθετου τουριστικού καταλύματος και τουριστικού χωριού στην περιοχή Βλαχέικα.

Συγκεκριμένα το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο «Iδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού» αφορά στη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος και ενός συγκροτήματος κατοικιών σε έκταση, εκ της οποίας τα 1.714 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και οι δυο γειτονικές εκτάσεις βρίσκονται στη γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου αν και η μεγαλύτερη από υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Αττική

Θ.Λ.