Κουβάδες για τα νερά που έτρεχαν από την οροφή μπροστά από τα check point, χαλασμένες πόρτες στην έξοδο, φανάρια που δεν λειτουργούν, βάτα στη στάση του λεωφορείου και μια ξεραμένη ελιά στον κόμβο μπροστά από το αεροδρόμιο συνθέτουν το σκηνικό της παρακμής του Αερολιμένα Καλαμάτας λίγους μήνες πριν παραχωρηθεί στους ιδιώτες.
Προφανώς η κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας ότι θα το αναλάβει ιδιώτης, δεν επενδύουν ούτε ένα ευρώ στις λειτουργικές υποδομές του Αερολιμένα Καλαμάτας με συνέπεια να δυσφημείται ο προορισμός της Μεσσηνίας κα της Πελοποννήσου. Αν στο κάδρο της εγκατάλειψης προστεθεί και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, γίνεται αντιληπτό ότι ο Αερολιμένας λειτουργεί στα όρια του και για αυτό κανένας δεν γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί αξιοπρεπώς η σεζόν όταν θα πυκνώσουν οι πτήσεις τη θερινή περίοδο. Κάποιοι υπάλληλοι πάντως γνωρίζουν ότι αν συμβεί κάτι θα τα φορτωθεί όλα κάποιος «αποδιοπομπαίο τράγο», και για αυτό λένε ότι η Πολιτεία αναζητεί «σταθμάρχη» και για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Αφήνουν δηλαδή να εννοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας της εγκατάλειψης του αεροδρόμιου και της αδιαφορίας για την πλημμελή λειτουργία του όπως υπήρχε και στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας.
Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον ανησυχητική η αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας για την κύρια εναέρια πύλη της Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υποδοχή των πρώτων επισκεπτών παρέστη μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Μιχελόγκονας και αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμάτας Γιώργος Λαζαρίδης. Ο τελευταίος αν ερχόταν στον Αερολιμένα θα διαπίστωνε ότι στο περίπτερο του δήμου δεν λειτουργούν οι οθόνες που πληρώθηκαν ακριβά για την προβολή της Καλαμάτας.
Θ.Λ.