Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ανεπτυγμένες τουριστικά ελληνικές περιφέρειες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 16,1% στην Κρήτη, 16,9% στο Νότιο Αιγαίο, 18,7% στην Κεντρική Μακεδονία, 20,4% στην Αττική και 29,1% στα Ιόνια Νησιά.
Σε απόλυτους αριθμούς και σύμφωνα με τη Eurostat, ο Α΄ Εννεάμηνο του 2024 πραγματοποιηθήκαν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1,7 εκ. διανυκτερεύσεις ενώ στη σχετική κατάταξη προηγούνται το Νότιο Αιγαίο με 7,6 εκ. διανυκτερεύσεις, η Αττική με 7,3 εκ. διανυκτερεύσεις, η Κρήτη με 6,69 εκ. διανυκτερεύσεις, τα Ιόνια Νησιά με 6,66 εκ. διανυκτερεύσεις και η Κεντρική Μακεδονία με 4,9 εκ. διανυκτερεύσεις.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 30% των διανυκτερεύσεων του Α΄ ενεάμηνου σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο ενώ το μέσο πανελλήνιο ποσοστό τον ίδιο μήνα είναι 26% και στην Αττική που έχει μεγαλύτερη τουριστική σεζόν μόλις το 15,7%.
Το 2024, στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκαν 854,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης , με κράτηση μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή TripAdvisor. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 18,8% σε σύγκριση με το 2023 (719,0 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις), σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ.
Με εξαίρεση τον Απρίλιο, κάθε μήνας το 2024 κατέγραψε μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων σε καταλύματα μικρής διάρκειας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023. Οι μεγαλύτερες σχετικές αυξήσεις σε σύγκριση με το 2023 καταγράφηκαν τον Μάρτιο (+48,0%), τον Μάιο (+31,7%), τον Αύγουστο (+21,6%) και τον Νοέμβριο (+21,5%). Η ασυνήθιστη εξέλιξη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο (πτώση 1,8%) πιθανότατα οφείλεται στο ότι οι διακοπές του Πάσχα πέφτουν τον Μάρτιο του 2024, ενώ το 2023 ήταν τον Απρίλιο.
Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτυακών πλατφορμών το τρίτο τρίμηνο του 2024 ήταν η Αδριατική Κροατία (25,2 εκ. διανυκτερεύσεις, αύξηση 6,0% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2023), η Ανδαλουσία στην Ισπανία (17,2 εκ. διανυκτερεύσεις, αύξηση 23,1 %) και η Προβηγκία – Άλπεις - Κυανή Ακτή στη Γαλλία (15,6 εκ. διανυκτερεύσεις, αύξηση 26,2%)
Το ίδιο τρίμηνο, μεταξύ των 20 κορυφαίων περιφερειών, 6 ήταν στη Γαλλία, 5 στην Ισπανία και στην Ιταλία η καθεμία, 2 στην Ελλάδα και 1 περιφέρεια η κάθε μία στην Κροατία και την Πορτογαλία.
Περισσότερα στοιχεία στους ακόλουθους πίνακες: