Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 21:39

"Αγνωστος προορισμός η Πελοπόννησος στη Στοκχόλμη" διαπίστωσαν οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Με θετικές εντυπώσεις αλλά και με σημαντικές διαπιστώσεις για το πόσο άγνωστη είναι η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός, επέστρεψαν οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας από την έκθεση "Ελληνικό Πανόραμα" που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. 

 

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Παρασκευή, μέρα κατά την οποία ήταν ανοικτή μόνο για tour operators, με τους οποίους οι εκθέτες είχαν επαφές παράλληλα με τις δραστηριότητες γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκαν. Οπως μας επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από 4 τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες για την περιοχή μας. 

Από εκεί και πέρα το Σαββατοκύριακο η έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό και υπολογίζεται ότι πέρασαν περίπου 7.000 επισκέπτες, από τους οποίους περίπου 3.000 ήταν Ελληνες που έδειξαν και μεγάλο ενδιαφέρον. 

Μιλώντας για τις εντυπώσεις από την έκθεση ο κ. Αγγελόπουλος μας επισήμανε: «Είναι θετικό ότι συμμετείχαμε καθώς είχαν την δυνατότητα να έχουμε επαφές με tour operators, αλλά και με πολλούς επισκέπτες, από τους οποίους υπήρχε ενδιαφέρον. Μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε την περιοχή μας αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η Πελοπόννησος είναι άγνωστη σαν τουριστικός προορισμός, δεν την ξέρουν. Είναι καλό το ξεκίνημα που έγινε από την Περιφέρεια, είναι όμως το πρώτο βήμα, χρειάζονται πολλές ακόμη προσπάθειες και πολλή δουλειά. Καθώς είδαμε πόσο οργανωμένη ήταν η Κρήτη και πόσο γνωστή η οποία και έκλεψε την παράσταση.

Αυτό που διαπιστώσαμε ακόμη είναι ότι η σκανδιναβική αγορά αναζητά περιοχές και όχι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες - και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δουλέψουμε».

Να σημειώσουμε ότι στην έκθεση εκτός από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Τοάνογλου και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Γεωργία Χριστοδούλου.

Κ.Μπ.