Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 07:48

Το 2020 έτοιμη η μονάδα της Πύλου

Γράφτηκε από την
Το 2020 έτοιμη η μονάδα της Πύλου

"Το 2020 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξενοδοχείου της Costa Navarino στην Πύλο και η περιοχή θα αλλάξει ριζικά" δηλώνουν στελέχη της εταιρείας Starwood.

Παράλληλα, τονίζουν σε δηλώσεις τους στο kerdos.gr ότι η εξαιρετική πορεία του τουριστικού συγκροτήματος δεν είναι αποκομμένη από την υπεραξία που ήδη αποκτά η περιοχή της Μεσσηνίας λόγω της ύπαρξης της μονάδας - και αυτός ο συνδυασμός αλληλεπίδρασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια εκπληκτική συνέχεια. Ηδη, το 2013 ο τζίρος της μονάδας με τα δύο ξενοδοχεία σημείωσε αύξηση της τάξης του 35%, ενώ ο στόχος ανόδου 25% για το 2014 μοιάζει εφικτός.


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Χρήστου Παγώνη στο kerdos.gr αναφέρει τα εξής: 

Οπως εξηγεί ο κ. Michel Cottray, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος με μακρά θητεία στην παγκόσμια ξενοδοχεία, η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες βλέποντας τη δυναμική της περιοχής πυκνώνουν το δίκτυο των κατευθείαν συνδέσεων της Καλαμάτας με ευρωπαϊκές πόλεις (π.χ. Ιταλία από την Aegean), ενώ η οδική πρόσβαση από την Αθήνα έχει συρρικνωθεί στα επίπεδα των δύο ωρών. Παράλληλα, το brand των μονάδων και της περιοχής ενισχύονται διαρκώς σε μία πορεία επιτυχούς ωρίμασης. Ηδη, όπως τονίζουν τα στελέχη της Starwood που διαχειρίζεται την Costa Navarino, το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων πελατών (repeaters), ανεβαίνει αγγίζοντας το 20%.

Η επένδυση στο συγκρότημα Costa Navarino από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου θα συνεχιστεί, με έμφαση στις βίλες αλλά και την κατασκευή και τρίτου ξενοδοχείου, με στόχο την ολοκλήρωσή του το 2020, οπότε και η περιοχή θα έχει αλλάξει ριζικά, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διοικητικά της στελέχη. Η νέα αυτή επένδυση στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου, ικανοποιώντας τη διεθνή τάση, τις νέες ομάδες επισκεπτών από νέες αγορές, αλλά και την ίδια τη ζήτηση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ EVENTS

Η μονάδα σήμερα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου, που λόγω του μεγέθους της μόνον αυτή μπορεί να διοργανώσει, σηματοδοτώντας την εμπέδωση του προορισμού ως περιοχής παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Η φιλοσοφία για τη λειτουργία του συγκροτήματος υπερβαίνει τη συμβατική ιδέα του ελληνικού τουριστικού concept ήλιος, θάλασσα κ.λπ. Η Starwood ενσωματώνει στο μοντέλο της, πολιτισμό, εμπειρία Μεσσηνίας, τοπικότητα, αθλητισμό, ατομικότητα αλλά και οικογένεια. Μια σειρά από εκδηλώσεις δρομολογούνται για τους επόμενους μήνες, όπως το μεγάλο τουρνουά γκολφ υπό την αιγίδα του Σεπ Μάγιερ (πρώην γκολκίπερ της Μπάγιερν), ενώ μεταξύ άλλων διοργανώσεων, θα ακολουθήσει και αντίστοιχα μεγάλο τουρνουά μπάσκετ με Ελληνες σταρ του αθλήματος.

Οπως τονίζει ο κ. Γιάννης Πετράκης, εμπορικός διευθυντής της Costa Navarino, ο ανταγωνισμός της μονάδας αναφέρεται κυρίως στο εξωτερικό. Η Σαρδηνία είναι ίσως η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε μία μονάδα όπως η Costa Navarino, που ωστόσο κερδίζει συνεχώς φήμη και καταξίωση σε όλο τον κόσμο.

Οσον αφορά τις αγορές και τα μερίδιά τους με βάση τα τελευταία στοιχεία, για τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος "Romanos" και "Westin", οι Ελληνες προηγούνται και σε αριθμό επισκεπτών και σε έσοδο κατ' άτομο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί ως αριθμός επισκεπτών, αλλά οι Ρώσοι ως έσοδο κατ' άτομο. Στο μεταξύ, οι πληρότητες για το Πάσχα αγγίζουν το 100%, ενώ ανάλογα ποσοστά απόλυτης πληρότητας είναι πιθανά για πρώτη φορά να επιτευχθούν και το ερχόμενο φθινόπωρο.

H STARWOOD ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Εντεκα τουριστικές μονάδες διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Starwood, σε σύνολο 77 μονάδων παγκοσμίως. Πρόκειται για τα: "Grand Bretagne", "Κing George", "Sheraton Rhodes", "Westin Athens Astir Palace", "Arion Resort Astir Palace", "Santa Μarina" στη Μύκονο, "Βlue Palace" στην Ελούντα, "Vedema" και "Mystique" στη Σαντορίνη και τα δύο ξενοδοχεία της Costa Navarino, "Romanos" και "Westin".

 

Αυτή η σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στο χαρτοφυλάκιο της διεθνούς αλυσίδας καταδεικνύει και τη σημασία που έχει η χώρα μας για τη Starwood. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, η παρουσία της δεν σταματάει εδώ. Η Starwood βλέπει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, τις ερευνά και έχει στόχους. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένας από αυτούς...


NEWSLETTER