Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 14:16

"Αρκαδικό Πανόραμα" στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Με έμφαση στον αγροτουρισμό και τα αγροτικά παραδοσιακά προϊόντα πραγματοποιείται μεταξύ 2 και 7 Μαΐου, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, η 8η περιφερειακή έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα».

 

Αυτό σημειώνει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «κατανοώντας τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», φέτος η διάρκεια της έκθεσης επιμηκύνεται σε 6 ημέρες, ενώ μειώνεται το κόστος, σε σχέση με την περυσινή.

Το Επιμελητήριο γνωστοποιεί ότι φέτος οι κατηγορίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι, α) πρωτογενής τομέας - νέες καλλιέργειες, β) τρόφιμα, ποτά - παραδοσιακά προϊόντα, γ) τουρισμός - αγροτουρισμός, δ) αυτοκίνητο, ε) διαφήμιση - μέσα μαζικής ενημέρωσης - πληροφορική, στ) οικιακός - επαγγελματικός εξοπλισμός, ζ) δόμηση, η) ενέργεια - τεχνολογία περιβάλλοντος - εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, σημειώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο αγροτουρισμού και παραδοσιακών προϊόντων, στο οποίο θα αναλυθούν θέματα όπως εναλλακτικές καλλιέργειες, πιστοποίηση και εξαγωγές αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων, εξελίξεις στην αγροτική τεχνολογία.

Προγραμματίζονται επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Γεύσεων.

 

Στη διάρκεια της έκθεσης, εξ άλλου, θα λειτουργεί Επιχειρηματικό Φόρουμ, παραδοσιακών και αγροτικών προϊόντων, «με στόχο να συμβάλει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικών εταιριών στις αγορές της Ευρώπης».