Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 18:19

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ιταλοί συνταξιούχοι για τουρισμό στη Μεσσηνία

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ιταλοί συνταξιούχοι για τουρισμό στη Μεσσηνία

Τουρισμό στη Μεσσηνία έκαναν Ιταλοί συνταξιούχοι το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου, στο πλαίσιο τουριστικού προγράμματος που υλοποιείται στο νομό μας, σε συνεργασία του Επιμελητηρίου με οργανώσεις συνταξιούχων από την γειτονική χώρα.

 

Με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην Καλαμάτα και στο πλαίσιο ξενάγησής τους στο Ιστορικό Κέντρο και στα αξιοθέατα της πόλης, οι Ιταλοί τουρίστες επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη «για να τον ευχαριστήσουν που συνέβαλε στην υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων από Ιταλία», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Οι βάσεις της συνεργασίας, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, τέθηκαν σε συνάντηση πέρυσι τον Οκτώβριο, στην Καλαμάτα, μεταξύ του Δημήτρη Μανιάτη και εκπροσώπων συνδικάτων και προέδρων Οργανώσεων Συνταξιούχων από την Ιταλία, συνοδευόμενων από Ιταλούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα πρώτα γκρουπ ήδη επισκέφθηκαν το νομό μας το δίμηνο Μαΐου και Ιουνίου, ενώ αναμένονται και άλλα τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στην ίδια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επισημαίνεται, εξ άλλου «η συμμετοχή και βοήθεια που παρείχε ο Θανάσης Ρουσάκης, σύμβουλος τουρισμού, καθώς και ο Σπύρος Φλωρεντιάδης, ιδιοκτήτης του "Sunrise Village", που με τις πολύ καλές τιμές που προσέφερε βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος», ενώ προστίθεται ότι «στην υλοποίηση των προγραμμάτων συνέβαλε σημαντικά και η κατευθείαν πτήση από Μιλάνο της Ryanair, μετά από υπογραφή συμφωνίας υλοποίησης της γραμμής με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας».

Καταλήγοντας το Επιμελητήριο τονίζει, παράλληλα, ότι «επειδή οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής διατροφής για λόγους υγείας, η ανάδειξη της "μεσογειακής διατροφής" αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Μεσσηνία, μιας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα "MedDiet" και έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις για την διάδοση της μεσογειακής διατροφής.

Επιπρόσθετα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας χρειάζεται βελτίωση των υγειονομικών και συγκοινωνιακών υποδομών της περιοχής μας και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας.

 

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επειδή έχει προβλέψει την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας (εκτός των Ιταλών που υλοποιείται το πρόγραμμα και συνεχίζεται), μέσω του γραφείου του KCVB (Γραφείο υποδοχής συνεδρίων, επισκεπτών και θεματικού τουρισμού Μεσσηνίας) συνεχίζει τις προσπάθειες για επαφές με εκπροσώπους συνδικάτων και οργανώσεων συνταξιούχων της Βόρειας Ευρώπης».