Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 09:01

Στη δυτική πλευρά του λιμανιού το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Στη δυτική πλευρά του λιμανιού το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Καλαμάτας, εκεί που βρίσκεται το κατασχεμένο πλοίο GENC, μέσα στη ζώνη ISPS, χωροθετούνται οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου. 

Την απόφαση αυτή πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ορισε, ακόμα, υπεύθυνους για το υδατοδρόμιο και τομείς της λειτουργίας του: στοιχεία που ζήτησε η ανάδοχος εταιρεία, προκειμένου να τα καταθέσει στο υπουργείο ώστε να πάρει την αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας εντάσσεται στα 52 υδατοδρόμια που προωθούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για αδειοδότηση.

Κατά του υδατοδρομίου ψήφισαν η Μαρία Βεργινάδη, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, με την αιτιολογία ότι «περιμένουμε την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού», και ο Κώστας Μιχαλόπουλος, εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", γιατί «δεν πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα τον ελληνικό λαό. Θα πληρώσει για να φτιάξουν το υδατοδρόμιο και να το δώσουν στην εταιρεία για να κονομήσει».

 

Γ.Σ.