Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 19:55

Τέλος εβδομάδας παραδίδεται και η γέφυρα του περιφερειακού (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, πιθανότατα, παραδίδεται ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας έως την οδό Σπάρτης. Αυτή είναι η νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και την κατασκευάστρια κοινοπραξία "Μορέας". Δεν έχει ξεκαθαρίσει, ωστόσο, αν η παράδοση θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ή αν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να στείλει μήνυμα ολοκλήρωσης του πρώτου οδικού έργου στη χώρα με σύμβαση παραχώρησης.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ο περιφερειακός θα παραδοθεί όχι μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος, αλλά έως την εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, λίγα μέτρα πριν το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, χωρίς, πιθανόν, να είναι έτοιμος ο κυκλικός κόμβος, που προβλέπεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Η παράδοση θα γίνει μέχρι τη Σπάρτης, για να περιληφθεί σε αυτό το πρώτο τμήμα και η εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα, που σηματοδοτεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, αν όχι το πιο χαρακτηριστικό σημείο, του περιφερειακού.

Να τονίσουμε ότι μέχρι τη Σπάρτης ο περιφερειακός είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, με κατ εντ κάβερ και ημιστέγαστρα και 3 ανισόπεδους κόμβους (Καρέλια, Λέικα και Αρτέμιδος).

Για να γίνει η παράδοση έως τη Σπάρτης οι εργασίες έχουν ενταθεί, τα συνεργεία δουλεύουν μέχρι αργά, ενώ το ίδιο έκαναν και το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 18 του μήνα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο, για να δει από κοντά πώς πήγε η υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα".

Ακόμα, όσον αφορά την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου μέχρι τη Λακωνικής, στα Γιαννιτσάνικα, υπάρχει πίεση να γίνει αρκετά νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου. Στελέχη του "Μορέα" διαβεβαίωναν ότι αυτό μπορεί να γίνει, χωρίς να είναι 100% έτοιμος ο δρόμος, αλλά να απομένουν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες, στηθαία κ.λπ.

Γ.Σ.